Про значення гуманітарної освіти говорили студенти рівненського вишу із відомим українським політиком Володимиром Литвином. Останній на запрошення Рівненського державного гуманітарного університету прочитав лекцію студентам. Також Володимир Литвин презентував свої останні наукові доробки. Одна із них "Президенти".

Про роль гуманітарної освіти, лідерство, наукові доробки та навіть сім'ю. Про усе це відверто та щиро поспілкувався із студентами успішний український політик, колишній голова Адміністрації Президента та голова Верховної Ради, а нині голова наглядової ради Київського національного університету Тараса Шевченка. На запрошення Рівне нського державного гуманітарного університету Володимир Литвин читає лекції для студентів.

Для мене є вкрай цікава тема взагалі лідерства. Я дуже хотів би донести свої бачення цієї проблеми до молодих людей, до студентів, серед яких я, безумовно, бачу майбутніх лідерів України. І моє прагнення зосереджене на одному - що вони добре розумілись на нашому минулому, орієнтувались в нашому сьогоденні і готували себе до того щоб реалізувати себе на користь України.

Також Володимир Литвин презентував студентам свої останні наукові доробки - "Історія України" в 4 томах, "Хрестоматія" та щойно надруковане видання - "Президенти". Крайня книга про політичне лідерство в минулому та сьогоденні, про зміни, які відбулися в Україні впродовж останніх років.

Це аналіз світових тенденцій і процесів, обгрунтування того, що ми повертаємось знову до ідеї сильної особистості. У складні моменти історії люди ладні терпіти побиття від сильної руки лише задля того щоб був спокій, якась упевненість в завтрашньому дні. Також намагався показати цей процес політичного лідерства як він відбувався в радянських, пострадянських умовах. показати особливості сходження політиків

Розмова тривала понад три години. Студенти мали нагоду поставити політику свої запитання, почути поради та настанови. Ректор Руслан Постоловський каже: приймати таких гостей у закладі для них справжня честь.

Був голова адміністрації президента, два рази був голова Верховної ради України, інтелектуал. Студентам було дуже цікаво. Він взагалі наш старий друг, це він у нас вже раз третій чи четвертий за всю історію. Він нам допомагав разом із Смолієм Валерієм, який тоді був віце-прем'єром гуманітарного університету створювати на Рівне нщині університет. З тієї пори давня дружба.

Усі доробки, які автор презентував студентам, він передав для бібліотеки навчального закладу.