Зрізали, бо не потрібна. У Рівному головну ялинку цьогоріч купувати не будуть. Новорічне дерево дісталося місту безкоштовно. Росло воно на території місцевого підприємства "Газотрон".

23 метри. Така висота цьогорічної головної ялинки. Росла вона ось на цій території підприємства "Газотрон" упродовж останніх 55 років. Зараз від дерева залишився тільки пеньок.

Працівники газотрону займалися розчисткою території і у них із такими гарними параметрами росла ялинка. По скільки її вікова вимога така, що вона уже не може рости. І вони до нас звернулися чи не могли б ми її забрати в якості новорічного дерева, - говорить головний інженер КП "Рівне нський трест зеленого господарства" Олександр Кравчук.

Відтак, дерево дісталося місту безкоштовно. У тресті розповідають, що ця ялинка ідеально підходить для новорічного дерева, яке буде прикрашати центральну площу.

Вона має бути окремо стояща. Тоді вона виростає і дуже гарна крона. Вона має бути симетрична, пишна. Ми її доповнимо у грудні, які ми навіть частково позрізали. Потім доповнимо, де не було. Я думаю дуже гарна буде ялинка.

Для того, аби дерево транспортувати у центр міста, працівники тресту зеленого господарства підв'язують гілки ялинки.

Ну зв'язується нормально, прижимається, а так все нормально йде. Проволкою зв'язуємо до стовбура, до гілляки прив'язуємо.

На Майдан Незалежності ялинку везуть у супроводі поліції.

Після цього ялинку починають встановлювати у центрі міста. Додаткові гілки працівники тресту будуть чіпляти впродовж тижня. Натомість одним рівнянам подобається жива ялинка, інші вважають, що краще купити штучну.

Відкрити головну ялинку, як і в попередні роки, планують 19 грудня на Миколая.

До теми: ялинка вже на майдані у Рівному. Поки лежить