Наш організм швидко реагує на брак тої чи іншої речовини. Як? Зовнішніми проявами. Що за прояви?

1. Червоні висипання на обличчі, випадання волосся

Швидше за все, вам не вистачає біотину - вітаміну В7. Вітаміни групи B з працею накопичуються і утримуються в організмі, і поповнювати їх запаси потрібно регулярно. Тому радимо включити в раціон лосось, авокадо, гриби, кольорову капусту, сою, горіхи, малину, банани і яйця.

2. Акне на руках і стегнах

Вам потрібні незамінні жирні кислоти і вітаміни А і D. Їх ви знайдете в жирній рибі, горіхах – волоських горіхах і мигдалі. Вітаміну А багато в овочах і зелені - моркві, солодкому перці і картоплі.

3. Тріщини в куточках рота

Явний брак заліза, цинку, вітамінів групи В. Найчастіше виникає у вегетаріанців. Заповнити нестачу можна за допомогою м'яса птиці, лосося, тунця, яєць, устриць і молюсків, арахісу, бобових, сочевиці. Ці речовини краще засвоюються з вітаміном С, якого багато в брокколі, червоному перці і цвітній капусті. Бракує заліза, цинку, вітамінів групи В.

4. Судоми в ногах

Судоми в нижніх кінцівках - для людей,які активно проводять тренування тренується на велосипеді ,справа звична. Тому такі райдери знають, як на ходу боротися з цією неприємністю: вживати ізотоніки, в складі яких є магній, калій і кальцій. Ще можна поїдати банани і мигдаль, фундук, а по приїзду додому обов'язково заїсти тренування шпинатом, брокколі.

5. Оніміння кінцівок

Якщо ви помітили оніміння і поколювання в руках та ногах, терміново заповните брак вітамінів B9, В6, В12. Зазвичай з такими симптомами ще спостерігаються неймовірна втома, тривожність, депресія ... Їжте шпинат, спаржу, буряк, квасоля і грейпфрути, а також яйця, восьминогів, мідії, молюсків, устриць і м'ясо птиці.