Звання прапорщик в українській армії більше не буде. Згідно з реформою, звання у Збройних силах України мають відповідати стандартам НАТО. В міністерстві переконують, що цей закон стане одним з важливих факторів змін у новій українській армії.

Закон про зміну військових звань за стандартами НАТО нещодавно був підписаний Президентом України, тобто звання "прапорщик", "мічман" в Збройних Силах України більше не буде, натомість перейшли на нові знання, які відповідають структурі Північноатлантичного Альянсу.

Що дають ці нові звання. Це не зміна просто погон, або шеврону, а це новий зміст діяльності даної категорії військовослужбовців. Це елемент побудови кар'єри, тобто від рекрута і до головного майстер-сержанта. Елемент, який підвищує мотивацію проходження військової служби даної категорії військовослужбовців та механізм просування по щаблях військової служби, - розповідає керівник прес-служби Оперативного командування "Захід" ЗСУ Анатолій Прошин.

Самі ж розпізнавальні знаки на погонах також зміняться, вони вже не будуть такими, як раніше. Це стосується і їхнього функціоналу.

Якщо підсумувати це, по-перше, дасть такий стимул сержантам, старшинам просуватися по військовій службі, це відповідно і збільшення грошового забезпечення, а з іншого боку це і більше навантаження на дану категорію, яка буде проводити різні заняття, але цим вони трошки розгрузять офіцерський склад.

Ми вирішили дізнатися, що думають з цього приводу рівняни та як на їхню думку покращити армію.

НАТО передує армії, я сам служив у радянській армії, була жорстока дисципліна, п'янкі присікалися, офіцери були на своїх місцях, панібратства не було, - каже рівнянин.

Чи будуть відчутні зміни після таких реформ говорити рано, проте введення євростандартів має позитивно вплинути на ситуацію в армії. 

Читайте ще: рівнянин незабаром може отримати посаду в Республіці Індонезія