Сучасний та інноваційний. В Острозькій академії урочисто відкрили новозбудований корпус. Дійство приурочили до 25-річчя навчального закладу. На урочистості завітали і почесні гості.

Із урочистостями та почесними гостями. У Острозькій академії відкрили сучасний новозбудований навчальний корпус. Дійство приурочили до 25-річчя навчального закладу. Тут здобуватимуть знання 1800 студентів.

Ми відродились 25 років тому назад і це відродження першого вищого закладу східної Європи. Я зараз говорю абсолютно серйозно, переступаючи кожного дня поріг нашого закладу, я завжди думаю про те, що він не відродився якби не було божого благословіння над Острозькою академією. І новий корпус, який ми збудували, ми зробили його показовим, що в таких корпусах мають вчитися студенти сучасних вузів, сучасні корпуса, простір, відкритість, наука, техніка і вимоги і це комфорт відповідний для студентів, - говорить ректор НУ "Острозька академія" Ігор Пасічник.

Сучасні класи з мультимедійним обладнанням, простір для вільного інтелектуального спілкування студентів, ІТ-кластер та ще багато цікавого. Можливості студентів в Острозькій академії значно розширилися.

В жодній аудиторії немає дошок, де класично як колись малювали крейдою. Тут більш увага буде звертатись на мультимедійну роботу, інтерактив.  Друга особливість - це те, що розклад в деяких університетах пишуть ще від руки. В нас є великий мультимедійний планшет, - розповідає декан факультету політико-інформаційного менеджменту Віталій Лебедюк.

Це все синхронізовано із корпоративною поштою і є доступним на кожному смартфоні викладачів та студентів. Ще одна із особливостей - це так званий open spase, адже двері в аудиторіях прозорі. Формула успіху Острозької академії - це викладацький склад та студенти. Першокурсник Сергій Степанюк і досі не може повірити, що вже незабаром він навчатиметься у сучасному інтерактивному корпусі.

Враження неймовірні. Настільки все інноваційно, настільки все шикарно зроблено для нас, студентів.

До слова, новобудова належить до 5 категорії складності, за якою споруджують атомні станції. Зовнішній вигляд будівлі поєднує в собі сучасні тенденції та архітектурні традиції середньовіччя. Академічна площа біля кампусу стала окрасою центру міста та принадою для туристів. Далі у планах керівництва вишу - будівництво нового гуртожитку на 500 місць. А навчання в корпусі студенти розпочнуть 2 грудня.