Інтимне омолодження - тема, про яку не прийнято говорити вголос, але яка так чи інакше турбує жінок, які переступили поріг зрілості. З віком жінкам доводиться стикатися з різними проблемами, деякі з них наносять руйнівний удар по інтимній сфері. Йдеться про зміну кольору інтимної зони, відсутності тонусу, сухості.

Домашні процедури по омолодженню

Сьогодні в будь-якій аптеці кожна жінка зрілого віку, яка страждає сухістю слизових, може придбати засоби, що містять естрогени. Це можуть бути креми, свічки, спеціальні пластирі, які допомагають відновити мікрофлору піхви, позбавити від неприємних симптомів і дискомфорту. Однак в будь-якому випадку робити це варто тільки після консультації з гінекологом, оскільки за сухістю також можуть ховатися серйозні захворювання, а не тільки лише вікові зміни. Необхідність консультації лікаря - обов'язкова умова для початку застосування будь-яких домашніх засобів. Оскільки вікові зміни починаються з потемніння пахової області, в домашніх умовах вирішити це питання можуть креми-пілінги з низьким вмістом фруктових кислот, ретиноїдами, AHA-кислотами. Вони м'яко відлущують тканини в інтимній зоні, стимулюють вироблення фібробластів і дають непоганий омолоджуючий ефект.

Відбілювання інтимної зони в клініці

Інтимні зони людини, як у чоловіків, так і у жінок, а також пахвові западини, швидше і частіше реагують на зміну гормонального фону. Вікові особливості, деякі види захворювань (діабет), вагітність, зайва вага - всі ці фактори залишають свій «слід» в найбільш чутливих областях тіла. Тому область пігментації в інтимній зоні темніє і справляє враження брудною. Саме тому зміна пігментації в цих зонах отримало назву «брудні плями». Бажання освітлити інтимну зону і область живота у жінок виникає, як правило, після пологів. Процедура відбілювання користується великим попитом у представниць прекрасної статі, які пройшли через кесарів розтин. За висвітленням області глибокого бікіні звертаються жінки різного віку. Наявністю яскраво вираженої пігментації в зоні глибокого бікіні більше стурбовані натуральні брюнетки, ніж блондинки. Справа, звичайно, не тільки в гормональних змінах, а й в спадковий фактор - на смаглявій шкірі пігментація помітна в рази сильніше. Інтимне відбілювання здійснюється декількома методами: за допомогою лазера, ін'єкцій гіалуронової кислоти, а також пілінгів. Вибір способу залежить від можливостей пацієнта. Безумовно, найдорожчим, ефективним і більш затребуваним є на сьогоднішній день відбілювання вуглекислотним лазером СО2. Крім освітлення на кілька тонів лазерне відбілювання дає можливість акуратно підтягти шкіру в інтимній зоні, позбутися в'ялості і перших ознак обвисання тканин (птозу). Після процедури відбілювання не потрібна реабілітація. Ефект відбілювання помітний відразу, після першої процедури, але для того щоб отримати відмінний результат, доведеться пройти курс лазерної терапії: скільки сеансів знадобитися особисто вам, вирішує, безумовно, фахівець.

Ін'єкційні методики

Справитися з такими віковими проявами в інтимній сфері, як сухість, свербіж, дискомфорт, можна за допомогою ін'єкцій гіалуронової кислоти, очищеної плазми пацієнта або плацентарних препаратів. Ін'єкції допомагають відновити місцевий імунітет і стимулюють вироблення фібробластів, що в свою чергу сприяє неоколлагеногенезу. Ще однією популярною останнім часом процедурою став ФІЛЛІНГ - ін'єкції гіалуронової кислоти або власного жиру пацієнта (ліпофіллінг), спрямовані на заповнення обсягів статевих губ, що, безумовно, повертає молодість і привабливість даної зони. Також за бажанням пацієнтки можуть бути проведені аугментація за допомогою філерів на основі гіалуронової кислоти або липофиллинга точки G або клітора, що дозволить розбудити лібідо і змусити подивитися на нові грані інтимної близькості не тільки для жінки, але і для її партнера.