На Чемпіонаті Європи з хортингу знову гучно про себе заявили бійці з Рівненщини. У латвійському Даугавпілсі, де відбувся IV чемпіонат Європи з хортингу, збірна команда України посіла І загальнокомандне місце. На змаганнях Рівненщину представляло двоє спортсменів, клеванчани Дмитро Соловей та Руслан Гелешко, у підсумку турніру вони здобули золото.

На IV чемпіонаті Європи з хортингу Рівне нщину представляло двоє спортсменів, клеванчани Дмитро Соловей та Руслан Гелешко, які у результаті турніру здобули по золотій медалі.

Кожен спортсмен, який їде на будь-які змагання він відповідно їде за перемогою. Готувались ми приблизно місяців півтора-два.

Бійці займаються хортингом вже близько 10 років, проте, кажуть, що спочатку це було банальне захоплення.

Починали ми займатися з тхеквондо - це вид бойових мистецтв із Кореї, там була тільки присутня ударна техніка ногами і ручками в корпус. Вже потім з ініціативи тренера ми почали займатися хортингом, тому, що це більш такий вид набагато кращий і комплексна робота. Тобто і удари рук, ніг і боротьба в партері і всі больові кидки.

Згадали спортсмени і про свої перші та найвизначніші перемоги.

Для мене в першу чергу мої такі самі серйозні змагання - це були Чемпіонат Світу в 2015 році в Польщі. Тільки мені виповнилося 18 років, нас запросили, ми пройшли відбір на Чемпіонаті України, відповідно ми поїхали. Це самі такі захоплюючі змагання, які запам'яталися, напевно, на все життя, там я і посів перше місце, - каже майстер спорту міжнародного класу з хортингу Дмитро Соловей.

Руслан та Дмитро починали займатися спортом разом. Проте, кажуть, що суперниками в бою ніколи не були.

На рингу ми ніколи разом не сходимося, по тій причині, що в нас різні вагові категорії. А якби довелося вам зійтися в бою? Зійшлися чи відмовилася б? Друзям відпрацьовувати в залі так, а от на рингу, я думаю, цього не варто робити. Ще в нас такий момент, що Руслану треба кілограм 20 скинути, щоб потрапити до мене, так, що ми з ним не зустрінемося.

Наразі Дмитро та Руслан готуюся до Кубку України. Він пройде з 7-8 грудня у Броварах. Де власне і відбудеться відбір на Кубок Світу 2020. Бійці, запевняють, що покажуть достойний результат.  

Читайте ще: у Рівному відбувся чемпіонат з баскетболу