Показове слово очільника ОДА.

Сьогодні депутати Рівне облради більшістю голосів підтримали заяву "Про так званий ринок землі". Втім, як з'ясувалось згодом, далеко не всі прочитали текст заяви, підготовленої Миколою Кучеруком від партії "Батьківщина". 

А коротко там йшлося про незгоду з запровадженням ринку землі, висловлення недовіри КабМіну, відставку Олексія Гончарука та інше. Депутати в кількості 34 осіб підтримали таку заяву, а згодом схаменулись стверджуючи, що не вчитались. Однак, голосів як нам відомо не відкликав ніхто.

Зазвичай такі заяви і звернення особливої ролі не відіграють, окрім як демонстрації більшості для "Києва". Відтак, таке рішення покаже, що "Батьківщина" має вплив на рішення обласної ради і сильно списувати їх в опозицію не варто. 

Однак, очільник ОДА Віталій Коваль заявив, що цим рішенням намагались маніпулювати і таким чином домовитись за незвільнення чиновників, що підпорядковуються ОДА: 

""Ми (депутати-ред.) це питання знімемо, якщо ви наших начальників управлінь лишите. Ми це питання знімемо, якщо ви нам бюджет надасте." В мене принципова позиція, я формую керівництво тільки по принципу професійності. На майбутнє не пробуйте качать ситуацію, розказувать. Просити мене вийти переговорить. І якщо на президії не було вказано деяких частин тексту, то це неправильно" - звернувся пан Віталій.

Депутати не спромоглися повернутись до повторного розгляду даного рішення, а відтак свою силу Микола Герасимович таки продемонстрував. Єдине нове в цій ситуації, очевидно за посади "домовитись" з Ковалем їм не вийде. Ні опозиційній "Свободі", ні "Батьківщині", а відтак кадрові зміни не за горами. 

Читати: «Не проштовхуй» Депутати Рівне облради затвердили керівника протитуберкульозного диспансеру