Рівненський міський суд обрав запобіжний захід 60-річному уродженцю Запоріжжя, який під час затримання у Рівному погрожував підірвати себе та поліцейських.

Нагадаємо, що 26 листопада під час оформлення адміністративних матеріалів відносно чоловіка за статтею 164 КУпАП з’ясувалося, що він розшукується за вчинення злочину правоохоронцями Харківщини.

Намагаючись втекти із території Рівне нського відділу поліції, куди його доставили для затримання, погрожував підірвати себе та поліцейських, вийнявши запобіжне кільце гранати Ф1.

Завдяки професійним діям поліцейських та керівництва Рівне нського відділу зокрема, зловмисника вдалося нейтралізувати.

Того ж дня чоловіка затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання.

Слідчі повідомили йому про підозру у вчиненні злочинів, передбачених частиною 1 статті 263 (незаконне поводження із боєприпасами) та статтею 348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

За клопотанням слідчих про обрання уродженцю Запоріжжя запобіжного заходу у виді тримання під вартою суд арештував підозрюваного на 60 діб без права внесення застави.

Відповідно до санкції статті максимальне покарання, яке може загрожувати уродженцю Заопріжжя – від 9 до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

 Детальніше про це: у Рівному чоловік намагався підірвати себе гранатою