Замість аварійного - понтонний. На Рівненщині водії проїжджають через річку Горинь тимчасовою переправою. Поки ремонтують основний міст, облаштували понтонний у селі Ремчиці, що у напрямку від Сарн до Дубровиці. Нагадаємо, міст вже давно був аварійним і потребував ремонту. Зараз його перекрили і проводять будівельні роботи. Автомобілі рухаються тимчасовою переправою через річку. Дехто каже, це випробовування не для слабкодухих. Вузько подекуди й слизько.

Це понтонний міст через річку Горинь. Знаходиться він між селами Ремчиці Сарненського району і Бережниця Дубровицького. Дорога регіонального значення. Прямує до Білорусі. Щодня нею курсують сотні автомобілів.

Понтонний міст облаштували на час ремонту основного. На останньому зараз кипить робота. Міняють покриття, облаштовують пішохідні доріжки, проводять антикорозійні заходи опор. Роботи підвищеного рівня небезпеки. Адже міст заввишки 12 метрів над водою.

Ето монтажний пояс, який фіксує моє життя. Ми робимо зараз основу під бетон, це буде пішохідна зона, - говорить електрозварник Микола Прозапас.

Міст від Сарн у напрямку Дубровиці був проблемним неперший рік. Водії постійно скаржились на його покриття, величезні дірки та аварійне огородження. Ділились фото у соцмережах. Восени цьогоріч, міст розпочали ремонтувати. Підготовчі роботи стартували значно раніше.

Роботи почались у серпні місяці. Ми спершу будували понтонний міст, а тут почали будувати з жовтня місяця.

Несприятлива погода заважає будівництву. Сніг та вітер змушує робітників частіше грітись у вагончиках. Але від плану не відстають. 70 відсотків робіт вже виконано.

Ми йдемо зараз по проїжджій частині, ми заливали тут монолітну плиту. Під низом сітка з арматурою 10-тою.

Міст для автомобілів перекритий. На це вказують відповідні дорожні знаки. Транспорт рухається тимчасовою переправою.

Понтонний міст через Горинь. Пішоходам ніби не страшно, а от водії кажуть - випробування не для слабкодухих. Вага транспорту має не перевищувати 10 тонн. Втім будівельники зазначають - порушників вистачає.

Демонструють фото. Вантажівки, автобуси з дітьми, не бояться рухатись понтонним мостом. Всіх фотографують і надсилають дані поліцейським.

Буває проїжають, прориваються водії, вага яких більше 10 тонн чи гружоні їдуть. Вони розбивають міст і ми його постійно ремонтуємо.

Вантажівки, вага яких більше 10 тонн, повинні їхати в об'їзд, сусіднім районом. Понтонним мостом дозволено рухатись авто з меншою вагою та маршруткам. Пасажирів висаджують. Люди переходять пішки. У межах безпеки.

Ні ми перейдемо, так простіше. 2. Щодня виходимо, як холодна погода то не дуже комфортно

Не дуже комфортно і водіям. Радіють, що основний міст ремонтують. А от понтонним не надто задоволені.

Що тут дивитись - самі бачите. Страшно - да. 2.Було б краще аби він ширший був, щоб розминатись із зустрічними авто. 3. Дуже довго робиться. 4. Може й страшно, але загалом не дуже. Добре що й такий зробили.

А дехто вже боїться зими. Мізкує, як проїжджатиме тут, коли буде слизько.

Он подивіться які ями, зараз просто що воно сухо, але хай примерзне і маршрутка з людьми буде там - 100 відсотків.

Вкотре просять великогабаритні вантажівки об'їжджати дану тимчасову переправу. Таким чином не наражати на небезпеку себе і інших учасників дорожнього руху. Роботи на основному мості планують закінчити до 20 грудня. Обіцяють, з нового року пустити увесь транспорт основною дорогою. 

Дивіться ще: турбота про тих, хто цього найбільше потребує. А ви робите хороші справи?

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber