Якщо хочете скинути вагу, радимо звернути найпильнішу увагу на крупи. По-перше, кашки - це дешево. По друге - корисно. По-третє, - дійсно смачно. Отже, які крупи можна їсти при схудненні?

Найдешевші корисні крупи для схуднення

1. Пшоно

Ця корисна крупа для схуднення не просто перешкоджає відкладенню жирів в організмі, але і виводить їх з організму. Крім того, пшоно допоможе вивести токсини, насичує організм магнієм, фосфором, калієм, сіркою і вітамінами РР, Е і вітамінами групи В. Купуйте пшенку в прозорій упаковці, щоб переконатися, що зернятка яскраво-жовтого кольору. Чим пшоно жовтіше, тим воно корисніше.

2. Гречка

Вважається, що гречка - сама екологічна з усіх круп, оскільки її вирощують без хімічних добрив: гречка сама «забиває» бур'яни. Гречку рекомендують для профілактики і лікування анемії через високий вміст заліза. У ній багато вітамінів групи В і рутина. Для тих, хто хоче скинути вагу, гречка - практично безпрограшний варіант: в ній містяться складні вуглеводи, які повільно засвоюються і на довгий час дають відчуття ситості. Розвантажувальний день з гречкою. З вечора залийте окропом 250 г гречаної крупи і накрийте кришкою. Весь наступний день їжте кашу зі свіжою зеленню і пийте якомога більше води і чаю без цукру.

3. Пшенична крупа

Зізнайтеся, ви хоч раз в житті їли пшеничну крупу? Ні? Дуже даремно, адже вона регулює жировий обмін і знижує холестерин. Страви з пшеничної крупи покращують стан шкіри, волосся і нігтів, а також уповільнюють процес старіння. І найголовніше - пшенична крупа виводить з організму зайвий жир, тому по праву може вважатися одним з кращих дієтичних продуктів. До того ж пшенична каша - одна з найбільш низькокалорійних, тому вона допоможе відносно швидко знизити вагу.

4. Манка

Манну крупу виробляють з пшениці, а смак цієї каші знаком всім з дитинства. В останні роки з'являлася інформація про те, що манка - це порожні калорії. Але насправді деяких речовин (наприклад, калію і вітамінів Е і В1) в ній навіть більше, ніж у рисі. Так що зовсім виключати манку з раціону слід лише людям з непереносимістю глютену. Зрозуміло, якщо ви хочете схуднути, готувати манку потрібно без цукру і на нежирному молоці (максимум 2.5%). У готову кашу можна додати фрукти або сухофрукти.

5. Вівсянка

Яку крупу їдять при схудненні? Вівсяна крупа і її похідні геркулесових пластівці містять вітаміни РР, Е і вітаміни групи В, а також магній, фосфор, кальцій, залізо, натрій і цинк. Але якщо ви хочете схуднути, найважливіше високий вміст клітковини, яка сприяє очищенню організму. Щоб скинути вагу, готуйте вівсянку на воді, з додаванням кориці, яка активізує обмін речовин. У готову кашу додайте чайну ложку меду або трохи свіжих фруктів (крім бананів і винограду). Не дивуйтеся, якщо після кілька днів з вівсянкою на сніданок і вечерю ви продовжите худнути: ця корисна крупа активізує процес травлення і очищення організму.

6. Ячна крупа

Ячну крупу виготовляють із зерен ячменю, багатого на вітаміни D, E, PP і вітамінами групи В. Для тих, хто худне, ячна крупа являє цінність через вміст в ній фосфору, який необхідний для гарного метаболізму. Крім цього, ячна крупа - чемпіон серед злаків за вмістом марганцю, калію і кальцію. Ячна каша швидко насичує, і за рахунок цього ви не будете переїдати, якщо з'їсте її за сніданком. До того ж вона знижує рівень цукру в крові, а це унікальна можливість схуднути людям, що страждають на діабет.

7. Перловка

Перлова крупа, як і ячна, виготовляється з ячмінного зерна. Зернятка містять цілий комплекс вітамінів і мінералів, а крім того багаті на лізин - ця корисна амінокислота бере участь у виробленні колагену. А колаген, як відомо, відповідає за молодість шкіри. Перловка вважається одним з найкращих продуктів для схуднення, адже при приготуванні вона збільшується в об'ємі в п'ять разів. Це означає, що калорій в ній зовсім небагато, і можна без шкоди для фігури з'їсти чималу порцію. З вечора промийте і замочіть перловку, вранці зваріть її без цукру і солі. Якщо ви влаштовуєте розвантажувальний день з перловкою, то ефект помітите відразу. Ця крупа відмінно виводить з організму зайву рідину, і набряки значно зменшаться.

8. Кукурудзяна крупа

Вона корисна для здоров'я серцево-судинної системи і, що дуже важливо, - запобігає процесам бродіння і гниття в кишечнику, і при цьому майже ніколи не викликає алергії. Білки з кукурудзяної крупи не до кінця засвоюються організмом, тобто її фактична калорійність значно нижча від заявленої.