Спорт - як сенс життя. Саме він мотивує людей з інвалідністю не зупинятися і досягати нових вершин. У Сарнах таку жагу до спорту мотивують реконструкцією старого спортивного клубу.

"Повір у себе". Це не просто назва фізично-спортивного клубу. Це гасло з яким живуть сарненські спорсмени. Одним з тих, кого спорт надихає та мотивує є Роман Набухотний, заслужений майстер спорту України з пауерліфтингу. Розповідає, досвід за плечима - має чималий.

Працюємо ми вже в цьому виді спорту більше 15-ти років. Ну професійно в збірній команді України більше 10 років.

І весь цей час чоловік займається пауерліфтингом та готується до змагань - у Сарнах. А разом з ним близько ще 70-ти людей з інвалідністю. Усі вони неодноразові чемпіони світу, Європи, переможці обласних конкурсів у різних видах спорту. Та умови, які ми бачимо нині у клубі - такими були не завжди, ділиться Роман.

Хатинка ця вже старенька. Ще її при поляках строїли, до війни. Те, що років 5 назад окна поміняли, це да. А все інше було, дверкі старенькі, туале тна вулиці. Не дуже приємно. Але мали, що мали. Так і працювали.

На реконструкцію будівлі та капітальний ремонт з міського бюджету Сарн виділили 5 мільйонів гривень. Для перевезення осіб на інвалідних візках Сарни виграли спеціально облаштований автомобіль у обласному гранті. Біля закладу тепер облаштоване подвір'я, санвузли у приміщенні, також добудували медичний кабінет та закупили нові тренажери.

Ми якби стараємося під себе підлаштовувавти, і в кожній кімнаті більш індивідуально підготуємо спортсменів, які будуть там працювати. Щоб їм дійсно було зручно і себе добре почувати

До поки ж, у закладі роблять останні ремонтні штрихи. А офіційно він запрацює на початку грудня. 

Читайте також: до Рівного приїдуть гімнастки з усієї України

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber