Сьогодні, 21 листопада по всій Україні, відзначають День Гідності та Свободи. Адже, 6 років тому саме в цей день на майдані Незалежності в Києві зібралися перші учасники Євромайдану, який переріс у Революцію гідності. Тобі було вбито більше 100 учасників і понад 2000 поранено у центрі Києва. Сьогодні героїв згадують в усіх українських містах. Рівне не вийняток.

21 листопада 2013 року день початку подій, які стали для України історичними, коли у Києві вийшли люди з мирним протестом проти скасування тодішньою владою підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

В останні 6 років за право бути вільними, заплатили своїми життями більше 14 000 тисяч українців, сотні тисяч отримали поранення.

Тоді подальші події розвивалися дуже стрімко від мирного протесту і наметового містечка, до побиття студентів, барикад із шин, “коктейлів Молотова”, та навіть відкритої стрільби по мітингувальниках.

В останні 6 років за право бути вільними, заплатили своїми життями більше 14 000 тисяч українців, сотні тисяч отримали поранення.

Сьогодні у Рівному героїв згадали поіменно, а до стели Героям Небесної сотні присутні поклали квіти.

Олександр Храпаченко - 26 років, Георгій Арутюнян - 54 роки, Валерій Опанасюк - 42 роки. В боротьбі за волю обірвалося життя Олександра Музичка, йому було 52 роки.

Родичі загиблих розповідають, що їм досі сумно, але вони горді, бо їхні рідні-герої, не злякалися та стояли до кінця.

 Наш от батько Георгій він вийшов за молодь, за тих студентів, яких побили, вони вийшли за це, за те, щоб боронити. Не зважаючи на те, що він вірменин він вийшов на Майдан, відстоював нашу демократію, нашу свободу для того, щоб діти його так само жили в демократичній, вільній державі. Розслідування, саме більше зараз нас тривожить, що це все тягнеться, нічого не робиться, - говорить Анна Адамчук.

Читайте також: у Рівному вшанують жертв голодоморів в Україні

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber