Стали відомі результати досліджень у Рівненській ЗОШ №1. Нагадаємо, 14 листопада у частини учнів перших класів, які поскаржилися на погане самопочуття та нудоту, запідозрили отруєння. Четверо дітей звернулися до лікарні.

Саме через підозру на отруєння, фахівці Держпродспоживслужби перевірили всі можливі джерела інфекції, а саме: персонал харчоблоку, сировину, готові продукти, а також зразки атмосферного повітря. Про результати дослідження далі у прямій мові.

Атмосферне повітря в навчальних закладах школи №1 відповідає вимогам санітарного законодавства. Персонал, який працює на харчо блоці ще частково в нас тільки досліджений. Ті дослідження, які лабораторний центр нам дав свідчить, що персонал не є носієм вірусної інфекції. Ніяких ми шкідливих мікроорганізмів чи вірусів в даній сировині і готових стравах не виявили. Дитина, яка зараз перебуває в інфекційному відділенні міської лікарні при обстежені виявили норовірус. Це вірус, який викликають такий кишковий грип, - розповів Василь Тонконоженко. 

 

До теми: у Рівному половина учнів перших класів не з`явилася до школи

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber