Безпека на дорозі - безпека життя. У Рівному патрульні поліцейські проводять профілактичні та практичні заходи щодо дотримання правил дорожнього руху. Зокрема, навідуються в дитячі садочки та школи та розповідають, як правильно переходити дорогу та як діяти в тій чи іншій ситуації на дорозі.

У рамках тижня безпеки дорожнього руху рівненські патрульні поліцейські у школах та садочках проводять заходи для дітей, аби вони знали як правильно переходити дорогу та не травмуватися.

Якщо є пішохідний перехід, то це ще не означає автоматично, що тут ти можеш нікуди не дивитися, як захотів так і перейшов, зовсім ні.

Разом з учнями моделюють ситуації та як потрібно у них діяти. Діти активно ставлять запитання та охоче долучаються до дискусії.

Дітям було цікаво. Вони брали участь в дискусії, розповідали як вони переходять дорогу, як вони потрапляють в різні ситуації на вулиці , - говорить класний керівник Лідія Огороднічук.

Після заходу учні 6-го класу центру "Надія" разом з патрульними поліцейськими провели флешмоб "Діти попереджають". Вони разом з плакатами на яких були попереджувальні надписи для водіїв переходили дорогу по зебрі. Таким чином нагадували водіям не порушувати правила дорожнього руху.

В деяких було "Дякую, що зупинилися", в деяких "Твій син теж переходить дорогу" і всяке таке.

Такий флешмоб шкільні офіцери організували вперше, проте бесіди з учнями патрульні проводять постійно. Оскільки травматизм і кількість аварій щороку збільшується.

Було цікаво, тому що це щось нове. Це те, що відрізняє цей урок від усіх інших. Звичайно організувати дітей і увагу дітей на вулиці не так просто. Їм було цікаво. Вони відчули що вони долучені до важливого процесу. Ось. І вони разом з поліцейськими роблять попередження для водіїв і це їм подобається, - розповіла начальник відділу зв'язків з громадськістю УПП у Рівне нській області Іванна Бояківська.

Побачити шкільного офіцера можна у кожному освітньому закладі міста, адже безпека на дорозі - безпека життя і про це повинні знати з малечку. 

Читайте ще: у Рівному вшанують жертв голодоморів в Україні

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber