фото ілюстративне
Дітям - кращі умови. Мова про рівненський міський центр творчості учнівської молоді. Приміщення в якому зараз навчаються діти абсолютно не пристосоване для навчання. Більше того навіть косметичний ремонт тут зробити не можуть. Чому та як виходила з ситуації комісія складена з депутатів міської ради далі у спецрепортажі Олександра Туза.

Це перший день роботи депутатської комісії. Розглядають питання про покращення умов навчання дітей рівненського центру творчості учнівської молоді. А саме пропозицію відомого в Рівному мецената, депутата та директора рівненського пивзаводу Маріяна Годи. Він просить віддати йому ось це приміщення взамін на інше. Чому саме це? Адже його збудували як житло, для першого власника рівненського пивзаводу Герша Пісюка. Взамін Маріян Года пропонує те, приміщення, яке Ви зараз бачите на екранах.

За словами Маріяна Годи він хоче обміняти це приміщення на інше. Власне яке пристосоване для занять. Натомість у тому будинку планує зробити музей пивоваріння. Підтримують ініціативу мецената і місцеві архітектори.

Дмитро Котляров каже, це чи не єдине в місті історичне приміщення яке майже повністю збереглося з моменту спорудження. Більше того щоб воно далі не руйнувалося туди потрібно вкласти чималі кошти, яких у бюджеті Рівного немає.

А це другий день засідання комісії. Цього разу виїзне. Приїхали депутати на чолі з міським головою аби оцінити два приміщення. Те в якому зараз навчаються діти і те куди їх хочуть переселити. Побачене у першому приміщенні, в тому в якому зараз навчаються діти депутатів здивувало. Переконані тут зовсім немає умов для навчання дітей.

У тому приміщенні в якому зараз перебуває рівненський міський центр творчості учнівської молоді видно що воно історичне. Проте проблем маса. Серед них і протікаючий дах, і маленькі кімнати для занять дітей. А це вже інше приміщення. Саме тут меценат Маріян Года пропонує віддати на обмін повністю третій поверх. Комісія інспектує і цю будівлю.

Нове приміщення сподобалось і міському голові. Володимир Хомко не проти переїзду учнів, проте каже потрібно радитись з керівництвом рівненського міського центру творчості учнівської молоді.

А це третій день засідання комісії. Тут мають прийняти рішення чи покращити умови перебування дітей. Спочатку висловлюють члени комісії.

Проте були на комісії й інші думки. Наприклад Роман Стасюк запропонував провести тендер на викуп цього приміщення де зараз знаходиться центр творчості. А дітей переселити в інше на Дубенській 71А. Проте чи буде там комфортно учням і викладацькому складу депутат Стасюк чомусь не сказав.

Натомість інші члени комісії ініціативу свого колеги не підтримали. Підтримують ідею створення музею і представники культурного середовища міста. Не проти переїзду в сучасніші і комфортніші умови і колектив закладу. Щоправда для цього хочуть перепланувати нове приміщення.

В результаті роботи члени комісії вирішили до першого грудня провести незалежний аудит обох приміщень. Крім того Маріян Года має подати план реставрації ось цього будинку в якому у майбутньому таки зможе відкритися музей пивоваріння.

 

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber