Користь квашеної капусти просто величезна, і знають про неї здавна. Це - унікальний продукт, який тільки збільшує корисні властивості при заквасці.

Квашена капуста: користь

  • Вважається, що кисла капуста покращує роботу шлунково-кишкового тракту, нормалізує травлення. А вітамін В6 відмінно справляється з розщепленням білків, тому сміливо поєднуйте капусту з м'ясними стравами.
  • Кисла капуста знижує рівень холестерину в організмі, і покращує роботу серцево-судинної системи.
  • У капусті міститься вітамін U, що відмінно допоможе вам впоратися із зимовою депресією, відновить нервову систему і зробить вас більш стресостійким.
  • Так як кисла капуста багата такими вітамінами, як А, В, С, К, U, а також калій, цинк, залізо, і ще цілий ряд макро і мікро елементів, вона послужить відмінним профілактичним засобом від багатьох простудних захворювань.
  • У 100 грамах цього низькокалорійного продукту міститься всього 19 кілокалорій. Це говорить про те, що кислу капусту можна сміливо включати в раціон тим, хто збирається схуднути. А тартронова кислота, що присутня в капусті бореться з подальшим утворенням жирових відкладень.
  • У кислій капусті знаходиться велика кількість клітковини, і як правило вкрай мало вуглеводів, таких як фруктоза і сахароза. Тому діабетикам показано вживання кислої капусти.
  • Нерідко кислу капусту застосовують в косметології, як маску для обличчя, що допомагає впоратися з висипом вугрів. Також вона допомагає позбутися від пігментних плям. А завдяки вітаміну РР, ваші нігті і волосся значно зміцняться.
  • Квашена капуста володіє очисними властивостями, вона збагачує клітини поживними речовинами, і регенерує їх. І все це призводить до омолодження організму людини.

Квашена капуста: протипоказання

Людям з підвищеною кислотністю, гастритом бажано значно скоротити кількість кислої капусти в день. Також протипоказана квашена капуста при виразці шлунка, хворобах печінки, нирок і підшлункової залози. Побічні ефекти, після вживання кислої капусти - це здуття, набряки і навіть можливі легкі больові відчуття в шлунку. Існує також безліч монодієт на кислій капусті, що допомагають скинути вагу і схуднути без значної шкоди для організму. Ну а найкорисніша кисла капуста в своєму складі не матиме цукор або оцет. Тому будьте уважні з вибором капусти!