Придбати путівку у санаторій у наш час не складно. Існує чимало закладів, які допомагають підтримати здоров'я. Та от тільки їх послуги не усім працюючим по кишені. Що вже говорити про осіб з інвалідністю чи пенсіонерів. Допомогти оздоровитися цим категоріям населення намагаються на місцях.

Подбати про людей з інвалідністю та пенсіонерів, а саме про їх здоров'я, взялися у Радивилові. Місцевий територіальний центр соціального обслуговування має три відділення: денного перебування, обслуговування на дому та відділення стаціонарного перебування. У відділенні денного перебування на обліку знаходиться 520 чоловік. Серед них - пані Ганна.

Ми самі з села Дружба. Нас привозять. Тут дуже багато відкрили, даже цей рік ще більше відкрили, процедури нам роблять. Нам дуже подобається, дуже уютно, дуже гарно до нас відносяться.

Загалом відділення денного перебування спеціалізується на хворобах серцево-судинної, нервової, дихальної систем та опорно-рухового апарату. Пенсіонери та інваліди отримують тут лікування за рахунок місцевого бюджету.

У реабілітаційному процесі ми використовуємо такі методи: фізіотерапія, лікувальна фізкультура, кінезотерапія, водолікування, грязелікування, озокеритолікування, - розповідає завідувачка відділення денного перебування Радивилівського територіального центру соціального обслуговування Галина Коханець.

Та на цьому не зупиняються. Лише цьогоріч, завдяки перемозі в обласному конкурсі, заклад значно оновив оснащення на майже 300 тисяч гривень.

Вдалось придбати й обладнати кабінет кінезотерапії, бруси для навчальної ходьби для людей після інсульту, які взагалі не можуть рухатись, оновили кабінет світлотерапії, зокрема придбали новий апарат "Біоптрон" і соляну вдалось нам купити галогенератор новий, - каже директор Радивилівського територіального центру соціального обслуговування Віктор Гетьман.

До речі, такі послуги доступні також жителям сусідніх ОТГ. Адже громади уклали поміж собою договір муніципального співробітництва.

Громада не може "потягнути" всі ті послуги на оплату пільг, хоча задекларовано це все було державою. І ми старалися це спільно, у більш договорних основах працювати з нашими колегами - Крупецькою громадою, Козинською громадою, сьогодні ми із Демидівкою обговорюємо питання щодо перебування у нашому стаціонарному відділенні, - розповідає заступник міського голови Радивилова Олександр Пастух.

Загалом за рік територіальний центр обслуговує понад тисячу жителів Радивилівської, Козинської та Крупецької громад.  

Читайте ще: у Дубно проведуть фестиваль для підопічних інтернатів

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber