фото Сергій Кушнір у фб
Рівненська обласна прокуратура проінформувала про те, що повідомлено підозру чиновнику у вчиненні службового підроблення та зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки.

З власних джерел, стало відомо, що підозрюють у тяжкому злочині начальника Управління капітального будівництва м. Рівне Сергія Кушніра. Втім, він звинувачення відкидає.

Установлено, що вказана службова особа, діючи умисно склав завідомо неправдивий офіційний документ - акт готовності об’єкта будівництва до експлуатації, із внесенням до нього завідомо неправдивих відомостей про сплату в повному обсязі суб’єктом господарювання коштів пайової участі у розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населеного пункту відповідно до укладеного договору.

Зазначений підроблений офіційний документ службовець подав до Державної архітектурно-будівельної інспекції України, на підставі якого житловий будинок введено в експлуатацію без сплати забудовником коштів пайової участі в повному обсязі, чим місцевому бюджету спричинено майнову шкоду на суму понад 500 тис. грн.

На період розслідування справи, ухвалою слідчого судді Рівне нського міського суду від 08.11.2019 підозрюваному обрано запобіжний захід у виді особистого зобов’язання.

Станом на сьогодні, пан Сергій продовжує виконувати свої службові обов`язки і знаходиться на робочому місці. Від коментарів чиновник відмовився. Однак коротко пояснив, що підстав звинувачувати його нема:

"Скажу лише - забудовник сплатив пайову участь. Там нема зазначених втрат" - прокоментував Сергій Кушнір.

Якщо вину керівника буде доведено санкція статті передбачає обмеження волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.