фото ілюстративне
Днями Сарненський районний суд виніс вирок 22-річному сарненчанину, який 25 червня торік спричинив ДТП, внаслідок якого п’ятеро осіб загинуло та шестеро травмувалося.

Близько 19-ї години на автодорозі «Київ-Ковель-Ягодин» поблизу села Орлівка водій легкового автомобіля «Mercedes-Benz» на іноземній реєстрації, виїжджаючи із другорядної дороги на головну, не надав переваги в русі та допустив зіткнення із маршрутним таксі сполученням «Київ-Ковель». Від удару маршрутку відкинуло на смугу зустрічного руху, де відбулося лобове зіткнення із вантажівкою під керуванням 57-річного рівнянина.

Унаслідок ДТП троє осіб із мікроавтобуса «Mercedes-Benz» загинули на місці події: 51-річна жителька Полтавської області, 30-річний мешканець Київщини та водій маршрутки 62-річний житель Ковеля. Ще один водій мікроавтобуса, 36-річний житель Волинської області, від отриманих травм помер у Сарненській центральній районній лікарні.

Із травмами різного ступеня тяжкості до лікарні госпіталізували ще сімох пасажирів із Волинської, Київської, Кіровоградської областей, Харкова, Світловодська та Рівного, віком від 19-ти до 57 років, серед яких і водій вантажівки. Одного з пасажирів після надання допомоги відпустили. Ще двоє перебували у тяжкому стані. Попри вжиті реанімаційні заходи та відповідне лікування, життя 30-річного жителя Світловодська врятувати не вдалося, через кілька днів чоловік помер.

Читайте також: жителі Рівне нського району два місяці проведуть у СІЗО

«20-річного водія легковика, який за результатами медичного освідування був тверезий, поліцейські затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання, — повідомив начальник відділу розслідування злочинів у сфері транспорту ГУНП в Рівне нській області Олег Лосинець. — Йому повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох людей). Під час проведення досудового розслідування підозрюваний перебував під вартою».

Слідчий слідчого управління зібрав достатньо доказів у справі та за процесуальним погодження із місцевою прокуратурою скерував кримінальне провадження із обвинувальним актом до суду.

Під час судових засідань обвинувачений свою вину визнав частково та запевняв, що не хотів настання таких трагічних наслідків, щиро розкаювався у скоєному та сприяв слідству.

Тож суд виніс йому вирок у виді позбавлення волі строком сім років (санкція статті передбачає від п’яти до десяти років колонії).

Обвинувачений має право оскаржити вирок у суді вищої інстанції.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber