Рівненські студенти встановили всеукраїнський рекорд. Філологи Рівненського державного гуманітарного університету дві доби безперервно читали "Повість минулих літ". Все це транслювали наживо у соціальній мережі "Фейсбук". А вже сьогодні представник рекордів України офіційно затвердив результат та вручив диплом.

Віталій Скоропляс розпочинає встановлення всеукраїнського рекорду безперервного читання літературного твору. Впродовж двох днів, починаючи з 9 листопада півсотні студентів факультету української філології місцевого вишу почергово читають "Повість минулих літ".

А чому б нам не встановити рекорд України? Твір авторства, як прийнято вважати, Нестора Літописця. Саме в день пам'яті Нестора Літописця припадає на сьогодні 9 листопада в день української писемності та мови.Саме через це ми сьогодні вирішили читати цей твір, - говорить студент.

Один студент читає півгодини. Далі - наступний. І так безперервно і вдень, і вночі. Для цього є спеціальний графік.

Кожен розписаний похвилинно, погодинно. Графік складати було не так тяжко як знайти людей, як його складати фізично, бо по півгодинки розписати точно: в того не виходить, в того запитати 50 чоловік, - розповідає Наталія.

Читання транслюють наживо у соціальні мережі Facebook. За марафоном експерти стежать онлайн. Підтримують студентів викладачі. Кажуть, ініціатива виключно студентів.

Нашими студентами, вони є учасниками, вони є організаторами такого дійства, вони віднайшли і з контактували з книгою рекордів України, - каже заступник декана факультету української філології з навчально-виховної роботи Наталія Павлюк.

А вже сьогодні о 12 годині до рівненського гуманітарного університету приїхав експерт, який офіційно зафіксував рекорд "Безперервного почергового читання прозового літературного твору "Повість минулих літ". 

Читайте також: у Рівному відзначають День української мови та писемності

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber