7 листопада відбулась передача Центру психічного здоров‘я населення спеціалізованих методик для діагностики та корекції відхилень аутичного спектру.

Аби покращити ситуацію з діагностикою та реабілітацією дітей з аутизмом  клуб Ротарі м. Рівне безоплатно передав спеціалізовані методики. Вартість подарованого становила 365 тисяч гривень. 

За словами лікаря педіатра Центру психічного здоров'я населення Тетяни Жимолостнової методики неабияк важливі:

Дані методики допоможуть у ранній діагностиці та подальшій корекції людей з аутизмом. Можна визначити розумовий рівень особи, навіть якщо вона просто не може говорити і допоможе в подальшому адаптувати до життя в суспільстві- коментує пані Тетяна. 

Також в рамках даного проекту 24-25 жовтня 2019 в Києві три фахівця з Рівного успішно пройшли навчання по застосуванню діагностичної методики LEITER для обстеження і визначення інтелекту у невербальних дітей.
Окрім цього проектом передбачено навчання сімейних лікарів Рівне нської області щодо скрінінгу відхилень аутичного спектру, зустрічі з батьками, навчання фахівців з діагностики та реабілітації дітей; облаштування сенсорних кімнат для лікування та адаптації в реабілітаційних центрах, а саме: в центрі відновного лікування відділення медико-соціальної реабілітації дітей з органічним ураженням нервової системи з порушенням психіки КП «Рівне нська обласна дитяча лікарня» та в Рівне нському обласному спеціалізованому центрі реабілітації дітей з органічними ураженнями центральної нервової системи з порушенням психіки та паліативної допомоги».