Створення сучасних ЦНАПів є одним із першочергових завдань кожної спроможної громади. В умовах децентралізації це вже необхідність. На сьогодні в об’єднаних громадах Рівненщини функціонують лише чотири ЦНАП.

Так, протягом останніх років на Рівне нщині реалізовано ряд проєктів за кошти міжнародної технічної допомоги ЄС, в рамках яких модернізовано ЦНАПи міст Рівне , Дубно, Вараш, а також створено сучасний центр надання адміністративних послуг у Миляцькій ОТГ. Це дало можливість забезпечити мешканців цих громад доступними та якісними адмінпослугами.

З 2018 року Рівне нщина є учасником Програми «U-LEAD з Європою». Вона передбачає створення нових або модернізацію діючих ЦНАПів. Тож, у її рамках в області вже створили один діючий центр у місті Радивилів. Окрім того, до кінця року заплановано модернізувати ще 4, - коментує директор департаменту Костянтин Мокляк.

Загалом в рамках Програми «U-LEAD з Європою» передбачено створити/модернізувати 19 ЦНАПів в об’єднаних територіальних громадах. В окремих з них облаштують віддалені робочі місця. Тим часом, в Рівне нській ОДА працюють над формуванням моделі мережі ЦНАП, яка передбачає оптимальну доступність адмінпослуг для людей.

Як наголошують в Міністерстві розвитку громад та територій України, створення ЦНАПів в ОТГ вимога часу, адже, навіть за повної діджиталізації залишиться багато послуг, які не можна надавати лише в онлайні: видача паспортів, реєстрація шлюбу, майнові питання тощо.

Читайте також: Олександрія "заморозила" будівництво сонячної електростанції

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber