Готуйте сани влітку, а зимові колеса у листопаді. Безпечні автовласники знають, що проводити заміну коліс з літніх на зимові потрібно заздалегідь. Від цього залежить безпека на дорозі. У шиномонтажах вже ажіотаж. Яку гуму вибрати та скільки коштує заміна коліс, дивіться і читайте далі.

 Хоча на вулиці ще плюсова температура. На станціях техобслуговування вже кипить робота. Бажаючих замінити гуму з літньої на зимову - вистачає.

Я тут живу поблизу, але мусив зиписуватись за 2 дні бо було все занято, 2-3 машини постійно стояло, - розповідає Олег Шевчук, який міняє колеса на зимові.

Там де жива черга, це дуже довго. Ажіотаж є. Я записався на свою годину і все вчасно зробив, - каже Василь Бондарчук.

Заміна гуми - не конкретизована у часі. Кожен автовласник робить це відповідно до свого бажання. Але рекомендують міняти її, коли температура повітря опускається нижче 10 градусів тепла.

Ми ж незнаємо чи завтра сніг випаде, краще раніше перезутись щоб безпечно почувати себе на дорозі, - каже Сергій Батурін.

Вартість заміни комплекту коліс залежить від їх розміру. Працівники шиномонтажу кажуть, ціни у порівнянні з минулим роком не змінились. Окремо доведеться доплатити за викатку колісних дисків.

Ціни коливаються від 300 до 600 гривень. Все залежить від радіусу колеса, стальний диск чи металевий. Викатка одного диску коштує у середньому від 100 гривень, - розповідає власник шиномонтажу Святослав Бондарчук.

Фахівці радять ставити нові зимові колеса. У середньому вартість одного коштує від 1 000 гривень. Запевняють, вони прослужать довше. Але часто водії купують вживані. Все залежить від гаманця.

Автомобіль куплений у Америці, і приїхав він ще з американськими колесами. І там ще вони більш менш нормальні були. Я ще на них їздив. Але коли поміняв на нові - то це небо і земля. І по комфорту і по безпеці. Вони липнуть до дороги, - каже Олег Шевчук.

Зараз перша звиля перевзування. Перезуваються загалом клієнти, які мають нову гуму або хорошу. Б\у гуму починають січень - лютий - аби доїздити. Економлять, - ділиться власник шиномонтажу Святослав Бондарчук.

Економити не варто, кажуть фахівці. "Перевзувати" авто у хорошу гуму вкрай важливо. Має значення й час. Адже від цього залежить не лише комфорт, а й життя та здоров'я водія та пасажирів.

Читайте також: Олександрія "заморозила" будівництво сонячної електростанції

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber