Робота кипить. У рівненському парку ПДМ розпочали реалізовувати проекти "Громадського бюджету". Тут уже зробили пішохідні доріжки, почали реконструкцію аварійних сходів, приступають до робіт на головній алеї.

Пані Ольга із синочком гуляє тут щодня. Адже це єдине місце, де можна спокійно пройтися із дитиною. Каже, зараз тут з'явилися декілька кіл для прогулянок.

Тут були і сходи, то звичайно ними не можна було спуститися. Дуже трошки було місця, ми ходили взад і вперед. Зараз можна хоч трохи варіювати маршрут. Зараз уже зробили доріжки і набагато зручніше стало. Легше спускатися тим більше із візочком. Фактично цей парк - це єдине місце до якого можна легко дістатися, адже до парку Шевченка нам далеко, - говорить рівнянка Ольга Костюк.

Роботи у парку біля Палацу дітей та молоді розпочали декілька тижнів тому. Тут повинні реалізувати відразу три проекти громадського бюджету. Доріжки зробили першими.

Тут зроблені доріжки частково по існуючих , частково, те як людям було зручно ходити. На сонові дослідження було визначено, де є такі транзитні шляхи, вони є основними. І є прогулянкові, - розповіла співавторка проекту Оксана Майборода.

У майбутньому тут мають ще зробити освітлення аби безпечно можна було гуляти вночі. Трошки далі тривають роботи по демонтажу аварійних підпірних стін та старих плит.

Мають повністю демонтувати підпірні стінки з обох сторін. І замінити мощення, постелити бруківку. І з боку влаштувати лоток для водовідведення. Частково роблять пониження на сходах. І ще маємо один проект по облаштуванню воркауту. І невеличкої дитячої зони. Ось тут вписаний цей пагорб, що знаходиться позаду мене, - каже Ольга Шевчук.

За проекти проголосували ще у 2016 та 2017 роках. Однак через проблеми із землею,кошти виділили тільки у цьому році. Загальна сума близько 2 мільйони гривень. Рівняни розповідають , що у парку давно не проводили ніяких робіт, тому зараз задоволені змінами, які відбуваються.

Завершити усі роботи планують до кінця цього року.
 

Дивіться також: чим може займатися рівненська молодь?

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber