Ринок косметичної індустрії розвивається семимильними кроками: виробники навперебій намагаються здивувати покупців новими текстурами і незвичайними відтінками. У маркетинговій гонці присутні свої плюси: формули регулярно удосконалюються, щоб продукти були максимально зручними у використанні і, відповідно, викликали бажання знову повернутися за покупкою.

Застаріла косметика і чим її замінити 

Жорсткий олівець для брів

На початку нульових не було тенденції наносити макіяж ще й на брови. Не останню роль в популяризації тренда зіграли соціальні мережі, і особливо Інстаграм. Дивлячись на виразні брови моделей, жінки вирушали в магазин і брали те, що продавалося: дерев'яні олівці з твердим грифелем, які дряпали шкіру, залишали некрасиві кордони або, навпаки, не віддавали пігмент зовсім. Досить це терпіти!

Чим замінити: м'які помади для брів створюють як чіткий хвостик, так і природну розтушовку. Стійкі засоби не розмазуються і не течуть. Густі жорсткі брови погано піддаються укладанню і виглядають неохайно? Це завдання туші для брів, яка тонує волоски і фіксує в потрібному положенні. Якщо необхідно заповнити порожні місця і промальовувати природні волоски, скористайтеся фломастером з тонким кінчиком.

Щільна компактна пудра

Скільки разів маленька пудрениця виручала юних дівчат з проблемною шкірою! Ну ... нам так здавалося. Товстий шар трохи приховував червоні прищі, але прекрасно підкреслював лущення там, де, здавалося, їх і бути не може. Пудреницю багато хто любить зберігати в сумочці, щоб прибрати жирний блиск і освіжити макіяж. Але чи правильно це?

Чим замінити: якщо увійшло в звичку використовувати само фіксуючий матовий тональний крем, то нічим. Такі формули добре носяться цілий день і не потребують додаткового закріплення. Для менш стійких основ використовуй розсипчасту пудру, яка покриває обличчя тонкою матовою вуаллю, згладжує пори і дарує свіжий вигляд.

«Але розсипчасту пудру незручно носити з собою!» - скажеш ти. А тобі і не потрібно. Скористайся матуючим серветками: промокни лоб, ніс і щоки.

Кам'яна рум'яна

Через дешевизну і простоту у використанні пудрові компактні рум'яна - улюбленці багатьох дівчат. Свою нішу зайняли запечені продукти, що надають шкірі легке сяйво. Але з формулами, що існують багато років, виникає дві протилежні проблеми: текстура або занадто тверда і не дає ніякого ефекту, або занадто сипуча і ставить пляму, яку неможливо розтушувати. Ні перше, ні друге не прикрашає жінку.

Чим замінити: придивися до нових консистенції. Кремові рум'яна - приголомшливо багатофункціональний продукт, який можна наносити на щоки, губи і повіки. Рідкі засоби радують стійкістю і природним виглядом.

Щільні сухі тональні основи 

З десяток років тому ми і не знали про корекцію або консилери, а тому вибирали такий тональник, який перекривав всі: і недоліки, і гідності, і все, на що його намажеш. Платити за таку розкіш треба було здоров'ям шкіри: щільна консистенція забивала пори, та ще й виглядала на обличчі маскою. Але альтернатив не було.

Признавайтесь: хто до сих пір користується кремом «Балет»?

Чим замінити: якщо ти не Інста-модель і не блогер, тональник з суперпокриттям тобі ні до чого. На кожен день вибирай легку основу з сатиновим фінішем, яка вирівняє тон і ляже як друга шкіра. Відмінна альтернатива - новинки з Азії: BB- і CC-креми. Серйозні недоліки перекроювання консілером або кольоровими коректорами: зелений - на почервоніння, персиковий - на синці під очима.

Рідка матова помада

Точніше, суперматова. Настільки суха і матова, що лягає з лисинами і мне губи в гармошку, висмоктуючи всю вологу з епідермісу. Знайоме? Викидай. Викидай її негайно!

Чим замінити: помадою з вельветовим фінішем. Вони поступаються матовим в стійкості, але забезпечують комфорт і не провокують лущення. Інший варіант - кремові матові помади в тюбиках, які відрізняються щадним складом.

А наостанок хочемо нагадати, що макіяж в першу чергу - це самовираження, свобода і веселощі. Якщо ти виявила в списку улюблений продукт, то сміливо користуйся із задоволенням і продовжуй сяяти красою. А якщо ж внутрішній художник просить чогось нового – тоді вперед!