"Рік без Каті". В Україні та світі активісти провели акцію, де згадали українську активістку Катерину Гандзюк. Рік з дня смерті вшанували і в Рівному.

Рік тому, 4 листопада померла українська активістка Катерина Гандзюк. 31 липня дівчина поверталася додому, і невідомий облив її сірчаною кислотою. Внаслідок чого вона отримала 40% опіків тіла. За три місяці організм жінки не витримав - обірвався тромб.

До теми: у Рівному вшанували пам`ять Каті Гандзюк

За рік після смерті замовник чи організатори вбивства досі на волі. Аби вшанувати пам'ять та нагадати владі про нерозкриту справу - у всьому світі небайдужі вийшли на вулиці. Зокрема у Варшаві, Чикаго, Парижі та інших країнах. В Україні до акції долучились близько сорока міст. Рівне не залишилось осторонь.

Рівно рік як не стало Катерини Гандзюк. Вона стала для нас символом боротьби за наші права та можливості, які можуть у кожного бути незалежно від того, яку посаду ти займаєш, - розповідає координаторка акції Ірина Стасюк-Бабчук.

Десятки активістів запалили свічки та вшанували пам'ять Катерини хвилиною мовчання. Кожен, хто прийшов вбачає свій сенс.

Це прояв моєї громадянської позиції, в тому числі прийти підтримати тут, пригадати людину, яка боролося за те, щоб наша країна ставала кращою. І з іншого боку, це демонстрація того, незважаючи на зміну влади в Україні, немає якогось просування в розслідуванні її вбивства, - говорить учасник акції Михайло.

Та ось як боротися за справедливість рецепт у Каті був свій. Вона пропонувала горнутися один до одного.  

Будьте з нами: Facebook Youtube Instagram Viber