У книгарні «Рівне книги» намагалися проникнути сторонні особи.

Спроби проникнення були у книгарні «Дружба» на майдані Незалежності та «Просвіта» на вулиці Київській. Обидві ці книгарні – від підприємства обласної ради «Рівне книга». Зловмисники залишили сліди від спроб проникнення на дверях. Тих, хто добирався у книгарні, також бачили випадкові перехожі, про що повідомляли у «Рівне книгу» - повідомляє КП "Рівне книга"

Директор підприємства Олександр Савчук жартує, що «Рівне книга» стала такою популярною, що, мабуть злодії хотіли почитати книжки. А серйозно каже, що причина може бути глибша. Хто міг добиратися у книгарні, він пояснює так:

"Я вважаю, що наші недоброзичливці, ті, хто хочуть зробити нечесну конкуренцію або заволодіти нашими приміщеннями. Скоріше за все, це якраз іде з цієї сторони: замовні погрози, замовні випробування наших нервів, щоб побачити, на що ми здатні, щоб збавити темп «Рівне книги», щоб нанести шкоду і зменшити надходження у бюджет, реалізацію книжок і перешкодити намаганням просувати українську книгу. Також дякую тим людям, які повідомили нас про спроби проникнення, завдяки чому вдалося попередити крадіжки".

Також була зламана електронна пошта підприємства обласної ради «Рівне книга». Про все це повідомляли поліцію. Але кримінальні провадження не були відкриті, оскільки нічого не було вкрадено. Також про події інформували голову обласної ради.