Інфекція від гризунів. На Рівненщині зафіксований новий випадок лептоспірозу. Жителька Млинівського району опинилась у реанімації. Яким чином заразилась - достеменно не знає. Лептоспіроз - це особливо небезпечне інфекційне захворювання людей та тварин, спричинене лептоспірою. Основним збудником у природі є дрібні гризуни. Захворювання може призвести навіть до летального випадку.

Хворій жінці 66 років. Вона мешкає у селі неподалік Млинова. Через високу температура, яка не збивалась, була змушена звернутись у районну лікарню.

Поступила у стані середньої важкості. Була госпіталізована у відділення інтенсивної терапії. Питання про лептоспіроз було запідозрено при поступленні, - розповідає лікар - інфекціоніст Млинівської ЦРЛ В'ячеслав Круглов.

Лептоспіроз - це небезпечне інфекційне захворювання. Заразитись можливо при догляді за хворими тваринами або при споживанні продуктів, забруднених виділеннями гризунів. Хвороба має важкий перебіг. Відомі й летальні випадки. У Млинівській лікарні, медики теж боролись за життя даної пацієнтки.

Загроза для життя була. Але хвора звернулась вчасно. Вона звернулась на 5 день після підвищення температури.

Загроза для життя минула. Пацієнтка отримує необхідне лікування і почуває себе задовільно. 66-річна жінка говорити на камеру відмовилась. Каже, яким чином заразилась лептоспірозом, незнає.

Все нормально. Я хазяйнувала, робила по цілих днях. Потім взялась температура.

Збудники лептоспірозу проникають в організм через пошкоджену шкіру, рани, тріщини.

Може й була подряпина, хіба раз буває, десь дернеш.

Хвора одужує і вже хоче додому. Їй перебувати у лікарні ще до повного одужання. Загалом даний випадок лептоспірозу на Рівне нщині цьогоріч вже не перший.

У цьому році 5 і це небагато. Очікуємо, що буде ще. Гризуни виділяють лептоспіри із сечею. Основна профілактика - це боротьба з гризунами і не допущення їх до харчових продуктів, - говорить завідувач відділенням особливо небезпечних інфекцій ДУ "Рівне нський обласний лабораторний центр" Сергій Шуляренко.

Зазвичай захворюваність на лептоспіроз спостерігається в літньо - осінній період. У цьому році зафіксовано 5 випадків. Основна профілактика інфекції - це боротьба з гризунами. До слова, від людини до людини, лептоспіроз не передається. 

До теми: на Рівне нщині зафіксований лептоспіроз

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber