У вашій шафі завелася міль? Не варто панікувати, адже є декілька простих способів від неї позбавитися. Для цього достатньо простих натуральних засобів, які знайдуться у вашому домі.

 Оцет

Звичайний столовий оцет потрібно розбавити водою в пропорції 1:1 і обробити меблі, щоб міль не поширювалася. Важливо перед обробкою прибрати з шафи одяг, щоб оцет не потрапив на нього, так як можуть залишитися плями.
 
Ароматні трави
 
Переважно краще брати лаванду - вона відмінно відлякує моль. Також допоможуть розмарин і чебрець. Можна самостійно виготовити мішечки з сушених трав. Їх слід покласти на полиці в шафі і регулярно міняти.
 
Палички кориці
 
Специфічний аромат кориці добре відлякує міль, її палички потрібно розкласти по поличках, попередньо обернувши пергаментним папером. Також зв'язку паличок можна підвісити на штангу для одягу.
 
 
Гвоздика
 
Ще одна спеція зі специфічним ароматом, яку терпіти не може міль. У гвоздиці міститься натуральний інсектицид евгенол, який і відлякує комах. Щоб підсилити ефект і розбавити аромат гвоздики можна увіткнути її сузір'я в апельсин і покласти на полицю в шафі.
 
Спрей з ефірними маслами
 
Щоб позбутися від молі, яка вже атакувала вашу шафу, потрібно приготувати спрей з ефірними маслами. Для цього в пульверизатор з 0,5 л чистої води додайте кілька крапель лавандового або м'ятного масла і обробіть шафу.
 
Лавровий лист
 
Сушені листя лавра на полицях в шафі відмінно відлякають моль. Також можна прокип'ятити воду з лавровим листям, щоб наповнити ароматами весь будинок.
 
Кедрова кора
 
Покладіть трохи кедрової кори в тканинний мішечок і підвісьте в шафі. Чим свіжіша кора - тим краще вона відлякає комах: міль терпіти не може хвойні рослини. Щоб в шафі ніколи не було молі - замовте шафу з натурального кедра.

Липка стрічка
 
Стрічка-пастка для мух також допомагає боротися з міллю. Попередньо на стрічку потрібно нанести риб'ячий жир, який приверне комах.