Вода почала текти з даху багатоповерхівки. Підтопила квартири на двох верхніх поверхах і лилась по щитовій. Лічильники погоріли, почали вибухати та іскрити. Мешканці під'їзду не на жарт злякались. Хвилюються за проводку та техніку аби не перегоріла.

Закопчені щитові та залишки води на сходах. Мешканці під'їзду на Соборній 259 пригадують ранкові події.

На коридорі почула вибух, у нас у квартирі зникло світло. Я вибігла, воно диміло і дуже ллялась вода, прямо водоспад, - каже мешканка будинку.

Вибухи у щитовій почались і поверхом нижче. Налякані люди почали телефонувати у комунальні служби, а також по сусідах.

Яяк почало горіти і іскрити полум'я, що ми думали з сусідкою, що будем через вікна вискакувати. Ще щастя, що квартири не загорілись.

Квартири не загорілись, але стали підтопленими. Особливо на 9 та 8 поверхах.

Щитова повністю згоріла, води у ванні туалеті по коліна було, ну по щиколотки. Я її вибрала, не знаю чи до сусідів нижче пішло.

Люди кажуть, все через пуск гарячої води. Вона почала текти з горища.

Запустили гарячу воду і не дозакрили кран. Ця вся вода потекла з горища у щитові, їх замкнуло, погоріли лічильники і стабілізатори. Безвідповідальність ЖЕК.

Мешканці під'їзду пішли у Жек, паралельно й в Рівне обленерго. У всьому під'їзді не стало світла.

Подзвонили у Рівне обленерго, ті кажуть їдьте у ЖЕК.

На момент приїзду знімальної групи, на Соборну 259 приїхав електрик із Жеку. Почав проводити роботи у щитових.

Он колодочки згоріли, провода запіточні теж. Всю автоматику буду міняти, - розповідає електрик.

Обслуговує будинок ЖКП "Сонячне". Його керівник каже, їхньої вини у ситуації, яка виникла у мешканців під'їзду на Соборній 259, не має.

Майстри розслідують чи це була стороння особа, більшість того, що стороння особа відкрила вєнтєль, є шукачі кольорових металів, скручують їх. Перед пуском перевіряли то все було добре, - говорить начальник ЖКП "Сонячне" Олександр Кухар.

Чи шукатиме хтось винних - невідомо. Люди впевнені лише в одному, збитки від потопу їм ніхто не компенсує. На момент підготовки сюжету, стало відомо, що світло у під'їзді з'явилось. Попередньо відомо, що техніка і проводка вціліли. 

Дивіться також: куди звертатися рівнянам, якщо опалення в квартирі нема?

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber