Саме такий запит направила депутатка Тетяна Воронко. Вона вважає, що владі Рівне нщини повинно бути соромно, що про видатного українця згадують лише у День вшанування пам`яті фундатора УПА "Поліська Січ". 

"Вважаю, що у кожній бібліотеці повинна бути книга, за яку отримав репресії Тарас Бульба Боровець. Пропоную, аби влада виділила кошти орієнтовно 40 тисяч гривень й видали на Рівне нщині п`єсу "Посол на сесії"" - коментує пані Тетяна.

Варто зазначити даної п`єси дійсно немає у вільному доступі з можливістю придбати.

Довідково. Тарас Бульба-Боровець розпочав свою боротьбу за національне визволення України у 20-х роках минулого століття. Майже 60 років Тарас Бульба-Боровець боровся за українську національну ідею і до останнього вважав себе громадянином Української Народної Республіки. У 33 роки без військового та державницького досвіду в короткий час сформував багатотисячне, непогано озброєне партизанське військо, яке дістало назву «Поліська січ», а території, що були їй підконтрольні, назвали «Олевською республікою». Що пов’язано з селом Олевськ на сучасній Житомирщині. Найактивніший період діяльності «бульбівців» припадає на 1941-1948 рр.

Тарас Бульба-Боровець є автором знакової в історії українського визвольного руху книги «Армія без держави». Засновник національної спілки молоді «Українське національне відродження». Науковці вважають його ще й талановитим письменником, публіцистом та журналістом. «Пан посол на сесії» – п’єса, видана у Львові у видавництві «Дешева книга» під псевдонімом Тарас Бистиченко, яку називають поки єдиним знайденим літературним твором Тараса Бульби-Боровця.

Помер Тарас Бульба-Боровець в еміграції 15 травня 1981 року. Похований неподалік Нью-Йорка, США.(інф. Рівне облради)