15 хворих в Ужгороді, один у Києві та один у Тернопільській області. В Україні вирує страшна недуга. За останній тиждень у трьох областях була виявлена дифтерія. Усі хворі знаходяться у лікарнях.

Дифтерія - гостре інфекційне захворювання дихальних шляхів. Збудник якого передається повітряно-крапельним шляхом або через предмети побуту, яким користувався хворий. Симптоми недуги схожі до звичайної простуди: біль у горлі, підвищення температури тіла, збільшення лімфатичних вузлів шиї, наліт на мигдаликах сірого кольору та інше.

Дифтерія є небезпечна тим, що коли ця палочка потрапляє в організм вона виділяє токсин. Коли він проникає в організм він уражає серце, саму дихальну систему, це може бути блокування дихальних шляхів, йде ураження нирок, а також іде інтоксикація організму призводить до летального наслідку, - говорить Людмила Країнська.

Єдиний спосіб захиститися від недуги - це вакцинація. Щеплення, проти дифтерії рекомендують робити згідно календаря.

Починаємо щеплення робити у два місяці. Через два місяці вдруге, і через два місяці - це йде комплекс вакцинації. Тобто 18 місяців. Іде ревакцинація у шість років виключається кашлюковий компонент ми робимо щеплення АДП вакциною.

Після чого щеплення ще роблять у 7 років. Доросле населення у свою чергу вакцинуватися повинні кожні 10 років. Фахівці зазначають, що Рівне нщина достатньо забезпечена вакциною. Тому просять не зволікати, а щепитися від недуги.

У випадку із кором серед тисячі хворих помирає одна людина, від дифтерії від 50 до 100 смертей на 1000 інфікованих. В Україні за період 2011по 2018 рік зафіксували 40 випадків дифтерії на Рівне нщині останній випадок був зареєстрований у 2007 році.

До слова, Управління охорони здоров’я Рівне нської ОДА передали два флакони дифтерійного антитоксину у Закарпатську область. Де виявили 15-тьох хворих на дифтерію.
 

Читайте також: в Рівне нській області продовжує зростати кількість хворих на ГРІ

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber