М"яке крісло, комфортний кабінет і похвилинно розписаний графік. Саме це є ознаками представника влади. Та будь яка влада тимчасова. Й одні імена на дверях кабінетів змінюються на інші. "Рівне 1" поцікавились чим займаються екс чиновиники, та і взагалі як воно стати вільним.

Екс голова Рівне нської ОДА Олексій Муляренко повернувся в бізнес. Нагадаємо, він володів компанією "Сталь - М": 

 

"Почуваю себе чудово, наешті знайшов час з"їздити у відпустку. Приділяю більше часу сім"ї, спорту та активному відпочинку. Повернувся в бізнес - мені це подобається" - коментує Олексій Муляренко. 

 

Народний депутат попереднього скликання Сергій Євтушок наразі, ще сподівається повернутись у стіни парламенту й активно працює на окрузі: 

 

"Я перебуваю у списку Батьківщини на 25 позиції, це значить наступний резервний. Зараз займаюся експертною роботою по законопроектах у фракції та беру участь у телеефірах. Маю амбітні плани у політиці." - коментує Сергій Євтушок.

 

 

Екс радниця міністра юстиції Іванна Смачило кардинально змінила імідж. З ділового стилю пані Іванна, пертворилась на активну драйвову жінку і просто відпочиває та насолоджується життям.

"Почуваю себе зараз просто кайфово. За чотири з гаком роки служби маю борг перед сім’єю - уваги та часу. Дуже хочу віддати борг. Насолоджуюсь від того, що гідно пройшла цей шлях, не зрадила своїм переконанням, любові до Бога, людей, країни, не спокусилася владою. Сплю спокійно, люблю світ і , точно розумію, що здобула мега досвід. Такий би не здобула на будь-якій посаді в регіоні. І я вже вдома, гуляю улюбленим містом, насолоджуюсь спілкуванням" - коментує Іванна Смачило.

 

Зі зміною президента втратили посади очільники районних державних адміністрацій. Голова Здолбунівської РДА активно відвідує різні заходи і подекуди складається враження, що він ще досі очолює РДА. Однак, нині він знаходиться на обліку в Центрі зайнятості:

 "Треба розуміти, що останні чотири з половиною роки я жив у системі координат, яка складалася зі слів «зроби», «ти зобов’язаний допомогти», «ти мусиш»… Майже два місяці тому я вийшов з цієї площини і чесно скажу, що зовсім про це не шкодую. Моя знайома нещодавно мені сказала, що я єдиний їй відомий чиновник, який трохи поправився якраз після посади, а не під час перебування на ній. Нещодавно зловив себе на думці, що я знову навчився спокійно спати вдень, а, будучи на рибалці, лишати телефон в машині, а не класти біля вудки. Звільнившись у липні, я заборонив собі думати про роботу та те, чим займатимусь. Увесь цей час після посади намагався приділити дітям, сім’ї, відпочинку. Став на облік в центр зайнятості і скоро почну думати про те, чим далі зайнятись у житті. Наразі схиляюсь до думки потратити наступний період свого життя, насамперед, на власний добробут, облаштувати комфорт для своєї сім’ї і не повертатись в ту систему координат, про якою я говорив на початку цього коментаря. А тому своє найближче майбутнє мало бачу пов’язаним з державною службою, принаймні, політичною посадою. Разом з тим, Вінстон Черчилль казав, що влада – це наркотик. Нерозумно ставити під сумнів цитати цього видатного чоловіка. Проте «ломки» у мене поки що немає. Мабуть, значною була остання доза" - повідомляє Сергій Кондрачук. 

 

Ще один нардеп попереднього скликання Юрій Вознюк активно долучається до процесів у громадах на окрузі та спонсурує проекти, в т.ч. "Пузата мама". Все тому, що є відомим багатодітним батьком. Наразі відпочиває, відвідує тренажерний зал і проводить час з дітьми: 

"Поки маю час відпочити. Відпочити від сотні телефонних дзвінків та постійної зайнятості. Маю подальші політичні амбіції але поки, що їх не розголошую" - говорить Юрій Вознюк.

Зі зміною влади десятки людей в процесі звільнення. Не завжди це насправді просто пережити. Не всі швидко можуть звикнути до відсутності впливу або й взагалі думають що стали непотрібними. Втім, головне знайти себе, відпочити і з новими силами рухатись далі. Але це бажаємо лише справді достойним людям.