Команда «Schoolvaners» Вараської ЗОШ №1 Вараша вже третій рік поспіль є активними учасниками Всеукраїнського освітнього проєкту «Відкривай Україну».

Зареєструвавшись на другий сезон проєкту «Відкривай Україну», школярі тривалий час обговорювали ідеї, шукали в школі проблеми, які потребують вирішення. І зійшлися на ідеї створення в холі першого поверху затишного куточка буккросингу «Відпочивай, читаючи», щоб діти, батьки, вчителі могли влаштуватися комфортно і провести час за читанням книги чи пограти в настільні ігри.

Читайте також: Волонтерка з Німеччини взяла кредит для облаштування притулку тварин на Рівне нщині

Для збору коштів на придбання книжок учні влаштували ярмарку солодощів. Завдяки наполегливій праці школярів та допомозі старших друзів, куточок вийшов дуже затишним і став улюбленим місцем проведення часу учнями школи.

«Реалізувавши свій шкільний проєкт, ми замислилися над проблемами свого міста і поставили собі за мету розв’язати одну з них, а саме: відсутність комунікації між містянами різних вікових категорій", - зазначають учасники команди.

Проєкт учнів Вараша вразив журі півфіналу, учасниками якого були 16 команд з усієї Рівне нської області, тож саме вони стали командою, яка представляла область на фіналі. У дитячому таборі «Двіжок» під Києвом зібралося 26 команд з усіх областей України, а це біля 250 дітей 7-11 класів.

Захищаючи свій проєкт перед серйозним професійним журі - вибороли ІІ місце та отримали в подарунок освітню подорож за кордон.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber