фото: Сергій Кондрачук
Інцидент трапився сьогодні, 26 жовтня, у селі Будераж, Здолбунівського району.

Першими інформацію оприлюднили на сторінці «Рівне . Голос Церкви» у соціальній мережі. За їх словами, прибічники ПЦУ з колишнім екс- головою Здолбунівськоі РДА захопили церкву на Рівне нщині .

 Читайте також: У Дубенському районі виросло перше «сонячне дерево»

"Коли ще було темно, до церкви під’їхало кілька автівок з молодиками та людьми із сусідніх населених пунктів , виламали металеві двері - заволоділи релігійною спорудою , що належить релігійній громаді УПЦ та є пам‘яткою архітектури. Очолював безчинство колишній голова Здолбунівськоі РДА Сергій Кондрачук, котрий добре відомий своєю рейдерською діяльністю у очолюваному ним районні.", - зазначають на сторінці у соціальній мережі. 

В свою чергу, Сергій Кондрачук розповідає, що як і вісім інших релігійних громад Здолбунівщини громада Будеража прийняла рішення про зміну канонічної підлеглості та приєднання до Православна Церква України. Це рішення юридично підтверджується відповідної Випискою з ЄДРу. Проте до сьогодні громада, яка є законним і єдиним власником храму, богослужіння не проводила: храм було опечатано.

"Сьогодні до світанку громада ПЦУ зайшла у свій храм і провела там першу історичну службу рідної мовою. Ті сльози радості на очах десятків присутніх там парафіян, які я сьогодні побачив у Будеражі, легко дають сприймати подальші сотні прокльонів від братів московських. Коли громада ПЦУ проводила службу, до церкви почали сходитися прихильники РПЦ в Будеражі, який я нарахував аж 11.", - зазначає у своєму дописі у соціальній мережі Сергій Кондрачук. 

Окрім того, Сергій Кондрачук додає, що пізніше у село почали приїздити невідомі люди та духовенство РПЦ. Нині, ситуацію в селі контролює поліція. 

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber