Бонусна година для сну. Вже у цю неділю українці переведуть стрілки годинників на годину назад. Навколо цієї події гуляє чимало пересторог.

Зима не за горами, а отже настав час переводити годинники. Для українців така процедура стала традиційною. А ось майже три десятка європейських країн планують від цього відмовитись. Бо ж на їхню думку, зміна режиму - погано впливає на стан організму. До таких міркувань схильні і деякі рівняни.

Вважко тому, що я така людина, яка хоче ввечері відпочити. Ну коли в мене день короткий, я вже втомлююсь. Зранку я малу силу працювать, а ввечері дуже важко. Краще б ця година йшла скоріше.

А ось лікарі у зсуві години не вбачають причин для занепокоєння за свій стан організму.

Але, на щастя, це не призводить до серйозних змін в нашому організмі. Буває, що нам треба змінити режим сну з інших причин, поміняли роботу, або кудись треба поїхати. І ми можемо встати раніше-пізніше, і це не призводить ні до чого поганого, - розповідає лікар-терапевт Катерина Почтар.

Частина опитаних нами рівнян, цілком погоджуються з цим.

Дуже добре, що переводять на зимовий час. Але, аби він залишився на цьому часі.

Психологи в свою чергу рекомендують не зациклюватися на переведенні годинника. Адже саме від того як ми до цього ставимося і залежить наше сприйняття.

Наш мозок просипається рівно тоді, коли йому то необхідно. І він не звертає уваги перевівся час чи не перевівся. Можливо, варто звернути увагу на перевод годинників, в тому що день стає трішки довшиим і це нам психологічно відбувається комфортніше, - говорить психологиня Катерина Габрієль.

До слова, перехід на зимовий час відбудеться вже з цієї суботи на неділю, з 26 на 27 жовтня. Стрілки потрібно перевести на годину назад з четвертої ранку на третю.  

Читайте щеБезглютенове харчування та школа Монтессорі: освіта у Вараській ОТГ

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber