На Здолбунівщині німкеня облаштовує притулок для тварин
На Здобунівщині волонтерка з Німеччини втілює свій благодійний проект з побудови притулку для бездомних тварин. Німкеня Ясмін Штааб не лише фінансує благодійну справу, а й працює разом з волонтерами та місцевими жителями.

  Здолбунівчанка Вікторія, яка на разі проживає в Німеччині, розповіла своїй подрузі – захисниці прав тварин Ясміні - про притулок тварин у її рідному місті. Німкеня Ясмін настільки пройнялася долею притулку, що приїхала побачити його на власні очі. Побачене її сильно вразило, тому вона вирішила самотужки зайнятися облаштуванням притулку та взяла для цього кредит в Німеччині

Вперше Ясмін побувала на Здолбунівщині у серпні цього року. Другий свій візит здійснила напередодні свята Покрови. Подруга Ясмін Вікторія Левинська розповідає:

"На очах у Ясмін сльози від побаченого. Понад дві сотні тварин. Котів, тварин. З поламаними лапами, підстрелених. І жінка, яка самотужки їх доглядає, якій просто ніде спати, бо тварин дуже багато. Ясмін дуже любить тварин, їй не байдужа їх доля. Тому після побаченого вона вирішила приїхати ще раз і не просто приїхати, а допомогти. Все, що вона робить – це з великої і щирої любові до тварин".

Ясмін разом з небайдужими волонтерками Юлією та Оленою розробила проект під назвою «Відповідна соціальна допомога для чотирьохлапих». Для його втілення німкеня взяла кредит в Німеччині. На клаптику землі, який, до слова, дуже проблематичний для забудов, вони спільними зусиллями розпочали спорудження вольєрів для тварин. Щодня волонтерка прокидається о 6 ранку та самотужки працює до пізньої години.

Однак, волонтерку дивує байдужість місцевих жителів. Замість того, щоб прийти, допомогти, посприяти, у відповідь - лише подив та нерозуміння.

“Ясмін складно зрозуміти менталітет українців. Чому ми хочемо в Європу, а натомість викидаємо на вулицю тварин, не піклуємось про них!? Не приносимо їм їжу в притулок та, банально, не хочемо облаштувати домівки для тварин у своєму місті", - коментує Вікторія Левинська.

Пані Ясмін буде на Рівне нщині до 1 листопада. До цього часу вона разом з волонтерами хоче зробити як можна більше для притулку, щоб встигнути до настання морозів. І очікує, що до втілення її благодійної мети долучиться якомога більше людей. Допомогти можна по-різному, наприклад, принести їжу тваринам, допомогти будувати вольєри, посприяти фінансово тощо.

Як відомо, притулком для тварин на Здолбунівщині довгий час опікується Ніна Кодратюк. Жінка в себе вдома доглядає покинутих тварин, згодом їй стали допомагати місцеві жителі-волонтери.