Цьогоріч до процесу ще долучилося 79 шкіл.

Відомо, що інклюзивну освіту здійснюють у 304 освітніх закладах області з 587. Також на третину збільшилась кількість дітей, які почали отримувати відповідну освіту. Для супроводу дітей в умовах інклюзивного навчання введено більше півтисячі посади асистентів вчителя.

Найбільше інклюзивних класів функціонує в Рівному та Сарненському районі.

Інклюзивне навчання впроваджується також у закладах дошкільної освіти області. Навчання дітей з особливими освітніми потребами організовано у 55 дитсадках, де діє 76 груп та виховується 123 дитини. Для супроводу дітей введено 55 посад асистентів вихователів. За останній рік кількість дітей, охоплених інклюзивною дошкільною освітою збільшилася на 49 осіб.

Одним із проблемних питань залишається проведення конкурсів та підбору кадрів у ІРЦ, тому що у районах, містах і ОТГ відсутні відповідні спеціалісти, а саме вчителі-дефектологи: олігофренопедагоги, сурдопедагоги та тифлопедагогіи вчителі-логопеді; практичні психологи», − зазначила завідувач сектору інклюзивної освіти управління освіти і науки облдержадміністрації Юлія Ковальчук під час онлайн-наради із представниками освітянської галузі. 

Читайте також: у Рівне нській області сиротам придбають житло

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber