Багатьом знайомий цей гострий біль у шиї. Варто зазначити, що запалення м'язів не відбувається через звичайний протяг, а лише через тривале переохолодження або сильний потік повітря, скерований в цю область.Біль у м'язах може бути не лише через переохолодження, а й через сон у незручному положенні, тривалу роботу за комп'ютером або фізичне навантаження.

Запалення у м'язах називається міозит. Через подразник м'яз скорочується, через що знижується кровопостачання і виникає біль.

Міозит – симптоми

М'язи неначе "заклинило";

Біль в поверхневих м'язах, який виникає раптово.

Зазвичай така "застуда" проходить самостійно і не викликає занепокоєння. Проте якщо шия "хрустить", є запаморочення, блювота, оніміння кінцівок – негайно зверніться до лікаря.

Як лікувати біль у шиї

  • прийняти таблетку знеболювальної групи НПЗП (наприклад, диклофенак чи ібупрофен);
  • зробити теплий компрес або нанести зігріваючий крем;Намагатися плавно розтягувати м'язи. Зверніть увагу, що розтяжка не повинна викликати сильного болю, тому "без фанатизму", будь ласка;
  • профілактика: як вберегтись від "протягів"
  • насправді, відкрите вікно ніяк не повинно вас турбувати й стійкість до протягів потрібно просто виробити. Для загартовування організму не обов'язково стрибати босоніж у сніг, достатньо лише знизити опалення вдома до 18-20 градусів. Поступово ця температура стане для вас нормою і незначні протяги не викликатимуть дискомфорту.