Вода лікує. Чудодійними мінеральними джерелами багата і Рівненщина. Природні підземні багатства, які відомі далеко за межами нашого краю, розташовані у Сарненському районі, а саме смт. Степань.

Біля берега мальовничої Горині, де багаті ліси Полісся, з надр землі б'ють мінеральні води. Все це про цілющі Степанські джерела. Пані Надія приїздить сюди вже тридцять років поспіль. Розповідає лікувальна вода та чисте повітря, дають заряд енергії на цілий рік.

Я вживаю курсами воду, вона допомагає. І вода і харчування і режим. Дуже корисно для шлунку та суглобів. Можна полікувати.

За словами медиків, ця вода дійсно допомагає у лікуванні органів травлення.

Цілющі води Степаня відомі ще з давнини. Колись був курорт гута степанська. А розвідувальні групи обнаружили, що в нас дуже цілющі джерела. Є п'ять скважин води і вони відрізняються одна від другої, - розповідає головний лікар місцевого санаторію Лариса Шишковська.

Медики додають, таку воду потрібно правильно вживати, тоді вона піде на користь. А саме шістсот грам на день.

Мінералізація середня. Застосовується для лікування органів кишкового тракту. Вода має властивості очищати організм. Такої води як в Степані більше немає. В Україні знайти не можна.

За словами медиків, зберігати воду потрібно тільки у склі. П'ють її і місцеві жителі і ті хто приїздить сюди підлікуватися. Люди кажуть, самопочуття покращується вже після тижня регулярного вживання.

Я перенесла інфаркт та інсульт, мені 82 роки. Приїхала оздоровитися.

А місцеві жителі додають, якщо водою вмиватися то можна зберегти молодість на довгі роки.  

Дивіться також: розшиті козатіни - традиційне вбрання, яке створюють лише на Сарненщині

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber