Сьогодні, 18 жовтня, відзначається Європейський день боротьби з торгівлею людьми. З цієї нагоди у Рівному на майдані Незалежності відбулася мирна хода. Участь у ній взяли близько 50 учнів та студентів Рівненщини, які з символічними парасольками оголосили Декларацію про Свободу.

У Рівному на майдані Незалежності пройшла мирна хода з нагоди Європейського дня боротьби з торгівлею людьми. Участь взяли близько 50 учнів та студентів Рівне нщини.

Сама акція пов'язана з тим, щоб запобігати не легальній торгівлі людьми. Чомусь в нас асоціюється нелегальна торгівля з якимось там сексуальним насильством, сімейним насильством, забуваючи про те, що в нас і питання трудової нелегальної трудової міграції, вони є не лише на часі, вони є надзвичайно актуальні для нашого регіону. На мій погляд торгівля людьми пов'язана з тим, що наші люди по-перше, не по-перше, а наші люди не завжди володіють інформацією і до цих пір страждають великою ступеню довірливості не до тих хто багато обіцяє, але мало робить, - розповідає учасник акції Віктор Голуб.

Трудова та сексуальна експлуатація, примусова праця та жебрацтво та незаконне вилучення органів усе це прояви торгівлі людьми. У всьому світі в рабстві знаходяться близько 40 мільйонів людей. Кожні 30 секунд ще одна людина потрапляє у рабства, вдається врятувати лише 1-2% потерпілих.

Сьогодні проходить Всеєвропейський день боротьби з торгівлею людьми чим би я хотів відзначити цей день для рівнян, ну напевно, цією акцією, тому, що вона перш за все важлива персонально для мене. оскільки мені хотілося б донести до людей, що ця проблема є дійсно поширеною і не тільки в нас на Україні, а власне у всіх країнах Європи і не тільки Європи.  Я хотів би донести головну думку сьогоднішньої акції і про те, що людям дійсно варто задуматися про торгівлю людьми, про цю проблему, яка згодом будем розростатись більших масштабів і з часом це може набрати великих обертів і я хотів би запобігти цій проблемі.

За останні роки 15 мешканців Рівне нщини отримали офіційний статус постраждалих від торгівлі людьми. Це 6 чоловіків, 6 жінок та 3 неповнолітніх хлопців.

Випадки є такі, особисто я стикалася з деякими випадками, але такі по розповідях людей, які розповідали, да ми були в такій ситуації, так ми це все переживали, потім для них надавалася певна допомога. Це не нормально, людина не товар, людина це найцінніше, що в нас є на землі, - каже Наталія Захаржевська.

Зверніть увагу, перед тим, як повірити обіцянкам та погодитися на сумнівну пропозицію працевлаштування, подбайте про власну безпеку! 

Читайте ще: у Рівному обмежать рух транспорту на місяць

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber