Соціальні працівники спілкуються із батьками, які неналежно виховують дітей та допомагають знайти вихід з кризи. Вже завтра, 17 жовтня, соціальні працівники побувають у Здолбунівському районі, де зустрінуться із сім’ями, які перебувають у складних життєвих обставинах

Допомагатимуть родинам у рамках роботи «Мобільного консультаційного пункту соціальної роботи».

До роботи із бюатьками долучаються працівники із соціальної роботи, психологи, рятувальники, лікарі, громадські активісти. Групи у складі цих фахівців відвідують родини. Вони спілкуються з батьками, які неналежним чином виховують своїх дітей, пояснюють наслідки такої поведінки, допомагають знайти вихід з кризи. Зазвичай така соціально інформаційна підтримка спрямована на формування моделі відповідального батьківства та попередженні раннього сирітства в родинах.

Представники «Мобільного консультаційного пункту соціальної роботи» планують відвідати сім’ї у Миротинській та Урвенській сільрадах на Здолбунівщині.

Окрім того, його фахівці побувають у кількох районних школах, де проведуть заняття з дітьми та молоддю. Вони розкажуть про переваги здорового способу життя та негативний впливу тютюну, алкоголю та наркотиків, попередження ВІЛ/СНІДу.

Читайте також: на Радивилівщині запрацював реабілітаційний простір для похилих людей

Школярі дізнаються, як захистити свої права та вберегтися від домашнього насильства, а також, що таке торгівля людьми. Не оминуть і тему безпеки життєдіяльності.

Загалом з початку року фахівці «Мобільного консультаційного пункту» обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді побували у понад 200 сім’ях у майже 80 населених пунктах області.

Не минає консультпункт й об’єднані територіальні громади Рівне нщини. Його фахівці відвідали майже 100 сімей в ОТГ, яким надали допомогу. 

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber