Немовля закрила вдома, а сама пішла на побачення. У Рівному 19-річна жінка побила власну дитину та залишила вдома. Хлопчику всього 26 днів. Із гуртожитку, де проживала горе-мати, немовля забрала швидка. Зараз він у реанімаційному відділенні обласної лікарні.

Ось у цьому гуртожитку і проживала 19-річна горе-мати. Жінку перевели сюди 8 жовтня із Гощанської центральної лікарні разом із немовлям. Вже тоді працівники закладу запідозрили, що із дитиною є негаразди.

Ми подивились на дитину і зрозуміли, що треба аби дитину оглянув хтось із медиків. Дільничий педіатр прийшла оглянула дитину і сказала, що в принципі можуть бути різні причини, що ці синці виникли, - розповіла психолог соціального гуртожитку Юлія Ткаченко.

Сама ж мати запевняла, що не знає, звідки у дитини синці.

Вона сказала, що це був протяг і так його продуло, що вона дитину не зачіпала, звідки синяки, вона не знає.

У суботу жінка взагалі зникла із гуртожитку. А дитину, якій навіть ще немає й місяця закрила у кімнаті. Крики немовляти почули інші мешканці.

Для мене це дуже великий шок був. Всі плакали, ми його, як переодягали там рани були він пісяв кров'ю, - каже Тетяна.

Сама жінка з'явилася у гуртожиток на наступний день, пояснила, що була у сестри. До слова, ще перебуваючи у Гощанській лікарні на жінку скаржилися у поліцію, останні навіть навідалися у медзаклад.

8-мого направляють до нас у лікарню, а 7 викликали поліцію лікарі самі, тому що побачили, що щось мама неправильно себе поводила. Не знаємо нюансів, що і як. Якщо у лікарні були позови до поліції, то що нам чекати тут, - говорить директор КЗ "Рівне нського обласного гуртожитку" Андрій Новосад.

Зараз немовля перебуває у реанімаційному відділенні обласної дитячої лікарні. Медики кажуть, хлопчик уже самостійно їсть, але стан його оцінюють, як середньої важкості.

Сьогодні проведені рентген обстеження кісток голови. Тому що є підозра на перелом кісток черепа. Цей діагноз має право звучати поки ми його не виключимо чи підтвердимо. Звичайно вона не доглянута такі опрілості, які ми тут бачимо, рідко. Вкрай запріла дитина. Напевно вона не переодягала дитину , шкіра у жахливому стані, - каже лікар-анестезіолог Михайло Кулик.

Мати за цей час до дитини у лікарню так і не навідалася. Поліція жінку не затримувала, вирішується питання щодо оголошення підозри.

За фактом злісного не виконання обов'язків та догляду за людиною слідчі відкрили Кримінальне провадження і проводять досудове дослідження. Максимальне покарання до 5 років позбавлення волі. Жінка пояснила, що у неї був стрес від постійного крику дитини і вона залишила дитину і пішла на побачення, - роз'яснив ситуацію начальник відділу комунікації ГУНП у Рівне нській області Антон Крук.

Жінка уже неодноразово притягувалася до адміністративної відповідальності. Також у неї є трьохрічний син, який перебуває в Олександрійському будинку дитини. Що буде із цією дитиною будуть вирішувати соціальні служби.


 

До теми: у Рівному матір замкнула новонароджену дитину: триває слідство

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber