До поліції учора, 11 жовтня, близько 13 години повідомила соціальний працівник – 49-річна жителька села Новородчиці, що уночі невідомий чоловік скоїв напад на 70-річного мешканця села Теремне, за яким вона здійснює нагляд.

Слідчо-оперативна група на місці події встановила, що зловмисник опинився у будинку пенсіонера близько першої ночі. Двері у помешкання були не замкнені, адже господар через інвалідність постійно лежить. Коли ж пенсіонер прокинувся, нападник почав душити лежачого чоловіка та погрожувати, що позбавить його життя. Потім забрав мобільний телефон та радіоприймач і втік.

Читайте також: На Демидівщині нетверезий юнак викрав легковик 

Проведеними розшуковими заходами поліцейські встановили, що до злочину може бути причетний 32-річний місцевий мешканець. Чоловік у серпні цьогоріч умовно-достроково звільнився із місць позбавлення волі, де відбував покарання за умисне вбивство. У 2010 році він наніс односельцю близько 20 ударів молотком по голові, внаслідок чого той загинув. Працівники карного розшуку оперативно розшукали та затримали зловмисника. Він опору не чинив, зізнався у скоєному та показав місце, куди викинув мобільний телефон.

«32-річного жителя села Теремне затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання, — повідомив начальник Острозького відділу поліції Едуард Холод. — Чоловіку повідомили про підозру у вчиненні розбійного нападу, поєднаного із проникненням у помешкання за частиною 3 статті 187 Кримінального кодексу України. Слідчим підготовлено клопотання до суду про обрання йому запобіжного заходу у виді тримання під вартою».

Зловмиснику, який за умисне вбивство ще не відбув 2 роки і сім місяців, за скоєний черговий злочин загрожує від семи до дванадцяти років.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber