70% пожеж на Рівненщині виникає у сільській місцевості. Аби якнайшвидше подолати вогонь, у сільських громадах місцева влада створює бригади з пожежників-добровольців.

Вони - готові рятувати ваше життя з палаючого вогню не беручи за це ні копійки. Все частіше у місцевих громадах створюють команди з добровольців-пожежників.

У нас в області створено 68 підрозділів пожежних та добровільних команд. Додатково ще треба створити 34 підрозділи, - розповідає заступник начальника ГУ ДСНС Олександр Мохрик.

До їхніх обов'язків входить не лише ліквідація вогню, але й допомога місцевим жителям. Вони розчищують дорогу від дерев чи снігових заметів, відкачують воду і це не увесь список їхніх справ. Аби допомагати своїй громаді - у Білій Криниці створили Центр безпеки, де знаходиться команда пожежників, патрульна поліція і у майбутньому з'явиться швидка допомога.

У нас є хлопці добровольці, їх налічується 12 чоловік, що проходили стажування і практику у Республіці Польща, - говорить рятівник-доброволець у Білій Криниці Віталій Дем'янчук.

Та, якщо у Білій Криниці все ж є штатні працівники, які отримують заробітню плату. То ось нещодавно свою роботу почала команда на 100% з добровольців у Шпанівській об'єднаній громаді. Пожежники вміють надавати домедичну допомогу та швидко реагують у надзвичайній ситуації.

На прохання ДСНС ми залучались і на гасіння пожеж і на цілодобові чергування на масових закладах, - каже інструктор цивільного захисту у Шпанівській сільській раді Олександр Божук.

Нині до 80% пожежних підрозділів у Європі складаються з добровольців. Така ж тенденція започатковується на Рівне нщині . Бо ж співпраця професійних пожежників та волонтерів довела, що має право на існування.  

Читайте також: п'ять рятувальників ліквідовували пожежу у Дубровиці

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber