Коли в холодильнику з'являється неприємний аромат, не варто панікувати і одразу використовувати хімічні засоби. Прості підручні засоби, які є на кухні у будь-якої господині, допоможуть легко прибрати неприємні аромати і підтримувати свіжість.

 Сода

Розчиніть кілька ложок соди у воді і цим розчином протріть полички, контейнери та дверцята холодильника. Содовий розчин можна постійно зберігати в холодильнику, він не допустить появи неприємних ароматів. У невеликий контейнер або коробочку з отворами на кришці насипте соду і зберігайте його в холодильнику постійно. Можна застосувати і інший варіант - налийте в стакан води, додайте в неї 2 ложки соди, тримайте розчин на поличці холодильника.
 
Оцет
 
Легко усуне всі неприємні запахи столовий оцет. Зробіть розчин - налийте в ємність воду з оцтом в пропорціях 1:1 і гарненько вимийте холодильник. Якщо запах дуже стійкий, відразу не виходить від нього позбутися, допоможе такий спосіб. Просочіть ватний диск оцтом і залиште його на поличці на кілька годин.
 
Лимон
 
Лимон - прекрасний природний освіжувач. Водою з лимоном також можна боротися за свіжість в холодильнику. Розріжте лимон і тримайте його на поличці. Такий спосіб допоможе завжди підтримувати свіжість і гарантує вашим продуктам приємний аромат.