Зовсім скоро у Острожецькій об'єднаній громаді відкриють новий дитячий садочок. На його будівництво пішло 7 з половиною мільйонів гривень. Проте працівники самого будівництва скаржаться на якість роботи. Мовляв, садочок будували, будували... але не побудували.

Два роки тому у селі Залав'я, що входить до Острожецької ОТГ, почали реконструкцію будівлі початкової школи під дитячий садочок. Бо ж місцеві заклади переповнені, та й не усім батькам з громади зручно доїжджати до них щодня.

Ось-ось має відкритися дитячий садочок у с. Залавя, "Казка". І ми плекаємо надії, що ми розгрузимося і можемо взяти всіх бажаючих в наш садочок, а кому ближче до Залавя буде ходити туди. Тому що навіть ці села Городниця, Новоукраїнка, їм не зручно добиратися до свого садочка, бо там вже інша громада. Вони воліють ходити сюди до нас, - розповіла завідуюча КЗ ДНЗ ясла-садочок "Сонечко" Острожецької сільської ради Валентина Максим'як.

Тендер на реконструкцію садочку виграло волинське підприємство «Луцьккомунбуд», частково коштами допомогла і громада. Садочок збудували з використанням енергозберігаючих технологій. Заклад розрахований на 30 дітей. І назвуть його "Казка", та ось не зовсім казкові умови очікують тут дітей, розповідає сторож закладу Микола Кристач, який працює від початку будівництва.

Криша протікає, від центральної траси як заливні дощі йдуть, тріщин морище, в стєнах двері не добре встановлені, - каже сторож Микола Кристач.

І це ще не весь перелік проблем. В яких Микола Кристач причину вбачає одну.

От ми так вибираємо в таких фірм, щоб ми працювали і от так бачте на даний час, які ми маємо результати. І це мене вже довело абсолютно.

Директор будівельної компанії, яка виграла тендер, запевняє, що слова пана Миколи наклеп. Над проблемними ділянками будівництва вони працюють. І навіть до 10 жовтня будуть готові здати садочок.

На сьогоднішній день там працює бригада, з 3-4 чоловік, всі ці недоліки, які вказані технічним наглядом з Рівне нської ОДА , є список недоліків, які ми ліквідовуємо, - говорить директор будівельної компанії, що виграла тендер Ігор Швець.

Голова Острожецької громади розповідає, що недоліки в садочку вже усувають. І 15 жовтня приїде комісія, аби зробити фінальні кроки до його відкриття.

Це самий такий великий і масштабний проект, який є в Острожецькій громаді. Це є другий в числі по вартості будівництво в області. Це вже не можна садочок назвати глобальним питанням, бо ми в цьому році його відкриєм, - каже голова Острожецької ОТГ Тарас Гордійчук.

А в яких умовах пролунають дитячі голоси - незабаром дізнаємося.  

Читайте також: на Рівне нщині почали вмикати тепло

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber