Вони перевіряють сотні зошитів і проводять тисячі уроків. Докладають великих зусиль, аби навчити наших дітей. Мова йде про вчителів, адже в цю неділю 7 жовтня, вони відзначають своє професійне свято. Наші журналісти поспілкувалася з Надією Скульською, яка вже 40 років працює вчителькою в школі.

На посаді вчительки української мови та літератури Надія Іванівна Скульська почала працювати одразу після закінчення університету. За 40 років роботи в школі вона перевірила сотні зошитів та провела тисячі уроків.

Після закінчення працювала у сільській школі на Хмельниччині. Було дуже цікаво, бо всього 21 рік і з дітками було легко, гралися на вулицях на перервах і таким чином, їздили на екскурсії, і таким чином дітки ну звикли до моєї поведінки, ну до стосунків з ними і дуже гарно було працювати.

Надія Іванівна розповідає, що в її пам'яті є багато спогадів пов'язаних з її учнями і всі вони зігрівають теплом.

Ми з діткам любили відпочивати в саду. На перерві великій піти яблучок поїсти, сливочок, груш. І трапився такий був казус перший мій клас хлопців було дуже багато, а в класі було 44 учні і частина із них не прийшли на урок, я дуже злякалася, бо тільки перший тиждень працювала, пішла шукати, де ж мої діти, а вони всі на яблунях сидять, зігнати з тих яблунь було дуже важко.

Були і моменти смутку, каже вчителька, проте, зараз вона згадує їх тільки з посмішкою.

Такий був час, коли не дозволялося колядувати школярам. І вчителі мали на вулиці сторожувати, ходити і якщо діти підходили під хату, то треба було їх попросити, щоб вони не колядували, а я ж так люблю колядувати, як ці діти заспівали під вікном, та як же ж ти підеш їх проженеш і ми ще з колегою заховали в бані. Ніби то нас там не має на місці.

Для Надії Іванівни її професія вже дано стала способом життя, без якої вона себе не уявляє.

Я багато років працюю і знаю, що людина та залишиться працювати у школі, яка дуже любить дітей, навіть не професію. Я чому працюю, тому, що я не можу без дітей,я не можу без їхніх очей, без їхніх оцих всяких витребеньок, ну взагалі я себе поза школою не уявляю.

Не забудьте привітати своїх педагогів з їхнім днем, адже вони на це заслуговують. 

Читайте ще: рівнян запрошують на свято вулиць

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber