Скористатися правом здати зброю та уникнути відповідальності жителі області зможуть до 31 жовтня.

За чотири дні проведення заходів до органів поліції добровільно здали 53 одиниці зброї та спецзасобів, із них нарізної — 6, гладкоствольної – 28, саморобної – 10, холодної — 3, газових пістолетів, револьверів -1, пристроїв для відстрілу патронів, споряджених гумовими кулями – 5, а також 6 набоїв до спецзасобів.

Під час проведення місячника громадяни, які добровільно здадуть зброю, боєприпаси та вибухові матеріали, звільняються від кримінальної та адміністративної відповідальності за її незаконне придбання та зберігання.

До теми: на Рівне нщині стартував місячник добровільної здачі зброї

За порушення порядку придбання, зберігання, носіння, виготовлення чи збут вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв статтею 263 Кримінального кодексу України передбачена кримінальна відповідальність.

Добровільно здати вогнепальну, холодну зброю, боєприпаси, вибухові речовини та спеціальні засоби можна у територіальних відділах та відділеннях ГУНП, а також звернувшись до працівників дозвільної системи чи до дільничних офіцерів поліції області.

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber